Bilbao za sedam minuta počistio Valensiju!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.02.2016.
17:53
Izvor: Sportske.net

Atletik Bilbao je slavio na Mestalji rezultatom 3:0 (0:0) u 26. kolu Lige Primere.

BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos
BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Do 73. minuta delovalo je da će se ekipe do samog kraja boriti za tri boda, ali su onda Baskijci na brzaka postigli tri pogotka i u 83. minutu imali nedostižnih 0:3!

Valensija je bila ravnopravan, a na momente možda čak i bolji rival, ali je onda Ernesto Valverde napravio ključne izmene posle sat vremena igre. Aduric i San Hose su zamenili Elustondoa i De Markosa i upravo su njih dvojica kreirali trijumf gostijujućeg tima.

Prvo je u 73. minutu San Hose proigrao Merina koji je pogodio za 0:1, u 77. minutu Muniain je iskoristio asistenciju Rika za 0:2.

U 80. minutu Aduric je bio najviši u skoku posle kornera i glavom pogodio mrežu za 0:3.

Posle ove pobede, Bilbao je ostao u trci za mesta koja vode u Evropu, dok je Valensija prekinula niz od dve pobede i ostala na 12. poziciji.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 28.02.2016
19:06

Veoma važna pobeda u borbi za Evropu... Viljareal je na žalost daleko, ali Selta i Sevilja nisu... Večeras Barsa radi posao za nas, nadam se... Dobar meč, prvo poluvreme sam delimično gledao zbog Junajteda, dobra šansa Sabina i dve sjajne intervencije Gorke... Drugo poluvreme rutinski odigrano, sjajna igra i pre svega dve fantastične izmene Velverdea, ne smem ni da zamislim kako bi Junated igrao sa ovim trenerskim magom... Muniain oduševio, vraća se u svoju prepoznatljivu formu što je jako bitno jer slede borbe za LE i LŠ kroz LE gde verujem da možemo daleko! Raduje povratak Rika... San Hoze i Aduriz razbili Valensijinu igru za samo par minuta... Sabin standardno dobar! Ovakvo nešto slično ih čeka i u dvomeču u LE :D EUP!

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 28.02.2016
19:25

rasturili ste bez najboljeg, Vilijamsa, skidam kapu, ma Valverde je odrzao cas onom englescicu...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 28.02.2016
22:32

Najludje je to što nam se vratio Muniain i ulazi u formu baš kad je najpotrebnije... Pazi ekipu: Iraizoz, Balenzijaga, Laport, Ećeita, De Markos, San Hoze, Benjat, Muniain, Raul Garsija, Vilijams i Aduriz, na klupi Susaeta, Riko, Gurpegi, i kompanija, jako respektabilan tim... Valverde je za mene jedan od najboljih trenera u fudbalu, taktičko znanje mu je izuzetno a uz to forsira lep stil fudbala, sjajan trener...

avatar
Novak Djokovic1
Sunday, 28.02.2016
19:30

Jel navijas za Mancester ili Atletik?