Biševac sanja Ligu šampiona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.12.2014.
22:14
Izvor: Sportske.net, Line Srbija

Defanzivac Liona i našeg nacionalnog tima osvrnuo se na učinak svog kluba i odlične rezultate u dosadašnjem toku sezone. Ne namerava da menja sredinu, već se nada da će Lion nastaviti u istom stilu i izboriti plasman u Ligu šampiona.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Milan Biševac na kraju kalendarske godine pričao je o Olimpiku iz Liona, prelaznom roku i mogućnosti da napusti klub u kojem je poslednje dve i po godine.

Klub koji je obeležio početak ovog veka u Francuskoj sada je na drugom mestu na tabeli sa dva boda manje od vodećeg imenjaka iz Marseja i bodom više u odnosu na favorizovani Pari Sen Žermen.

U poslednjem ligaškom kolu u 2014. godini Biševčev Lion je ubedljivo slavio u Bordou (5:0) pa je i slika polusezone još bolja.

''Veoma sam zadovoljan. Imamo mnogo razloga za to. Ekipa igra dobro, beležimo dobre rezultate, igramo lep i efikasan fudbal, drugi smo u ligi na polusezoni. Ali moramo biti oprezni, sve se jako brzo menja, čas si gore čas si dole. Moramo ostati na zemlji i spremni dočekati drugi deo prvenstva'', kaže Biševac koji je zbog povrede propustio početak polusezone a onda bio jedan od ključnih igrača u uspesima Liona.

I  pored toga što ga u Lionu cene i ima ugovor do sledećeg leta već sada se razmišlja o budućnosti. Biševac kaže da je bliži ostanku.

''Sve je moguće u prelaznom roku. Ono što sam video i čuo predsednik planira da zadrži celu ekipu, nema prodaje igrača. Možda dođe samo jedan ofanzivni igrač. Jedino ako stigne neka veoma velika ponuda za igrača koju klub ne može da odbije jer je klub mnogo uložio u stadion i novac mu je neophodan. Međutim, ako želimo da nastavimo u ovom ritmu bilo bi dobro da zadržimo ceo igrački kadar'', rekao je on.

Ipak, u životu profesionalaca moguće su promene. Biševac je redak primer igrača koji je u istoj zemlji sve vreme karijere po odlasku iz Srbije. Igrao je za Lans, pa za Valensijen, posle toga za Pari Sen Žermen pa od leta 2012. za Olimpik iz Liona. Ukupno je već punih osam godina u Francuskoj. Planira da tu i ostane.

''Jako sam koncentrisan na Lion i naše rezultate. Ne može da me poremeti bilo kakva ponuda, dovoljno sam iskusan da znam kako da reagujem na takve stvari. Veoma sam zadovoljan kako to funkcioniše'', dodaje Biševac.

Ekipa Olimpika bori se za titulu koja se na Žerlanu čeka od 2008. godine. Ipak, primarni clij je plasman u Ligu šampiona u kojoj Lion nije igrao poslednje dve sezone.

''Ambicije su i dalje iste, pogotovo kad znamo kakvu je polusezonu odigrao Marsej i kakav je tim PSŽ. Oni imaju problema, ne igraju lepo, ali su svakako najkvalitetniji. Ako uhvate pravi ritam lako će oni na prvo mesto. Želimo da izborimo Evropu sledeće godine, bilo bi sjajno igrati Ligu šampiona, ali polako, ne treba žuriti. U Francuskoj svako svakog može da pobedi'', priča Biševac o Ligi koja će na proleće imati dva predstavnika u osmini finala Lige šampiona, Pari Sen Žermen i Monako, kao i Gengan u Ligi Evrope.

Jesen u Lionu obeležio je Aleksandr Lakazet, reprezentativac Francuske koji je sa 17 golova i prvi strelac Lige jedan. U ekipi je nekoliko iskusnih igrača (Biševac, Žale, Bedimo, povređeni Gorkuf) ali i puno mladih fudbalera.

''Imamo mladu ekipu, znali smo da će mediji početi da nas pitaju u vezi sa titulom, da će biti detalja koji mogu da nas poremete, ali idemo korak po korak. Ako budemo "na podijumu" u martu i aprilu, onda se ne treba skrivati, treba verovati'', kaže Milan Biševac.

Olimpik će prvu utakmicu u 2015. godini igrati 4. januara u Kupu Francuske sa Lansom, klubom u kojem je Biševac počeo ’francusku’ karijeru’.

Prvi meč u Ligi jedan na programu je 11. januara kada Olimpik na Žerlanu dočekuje ekipu Tuluza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke