Bivši trener Partizana preuzima Sarajevo!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.09.2015.
19:15
Izvor: Sportske.net

Mediji u BiH danas prenose da će srpski stručnjak Miodrag Ješić uskoro biti promovisan kao novi trener Sarajeva.

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Pedesetšestogodišnji Miodrag Ješić, koji je u svojoj trenerskoj karijeri, od 1992. godine, sa klupe predvodio preko 20 klubova u regionu, ali i širom sveta, za svoju novu stanicu izabrao je - Sarajevo.

On će u jedan od najboljih bosanskohercegovačkih klubova stići iz dalekog Mjanmara, gde je sa tamošnjim Jangon Junajtedom ostvario odlične rezultate u proteklih deset meseci i taj klub odveo do šampionske titule.

Ovdašnja fudbalska javnost ipak ga najbolje pamti iz vremena kada je vodio ekipu Partizana, i to u dva navrata, najpre u sezoni 1999-2000, a onda i sedam godina kasnije, kada ga je loš start sezone sa crno-belima koštao daljeg posla u Humskoj.

Ipak, Ješić je uvek lako pronalazio nove angažmane, značajan trag ostavio je i u Bugarskoj, gde je vodio ekipe Slavije, CSKA i Liteksa, a u sezoni 2004-2005 bio je proglašen za najboljeg trenera tamošnjeg šampionata u izboru sportskih novinara.

Što se tiče Sarajeva, ovaj tim je loše započeo sezonu, ali se posle pobeda nad Borcem iz Banjaluke i Radnikom u Bijeljini popeo na četvrto mesto Premijer lige BiH.

Ješićev debi na klupi Sarajeva očekuje se za dve nedelje, i to protiv najvećeg rivala, ekipe Željezničara.

S tim u vezi, radiosarajevo.ba danas podseća na Ješićeve uspomene iz igračke karijere, konkretno na utakmicu protiv Željezničara iz 1985. godine, kada se oprostio od Partizana, posle 144 odigrane utakmice u crno-belom dresu. Tada je Partizan golom Mancea slavio sa 1-0, a Ješić promašio jedanaesterac, ali je bio ispraćen sa JNA uz ovacije i buket cveća.



Zatim je karijeru nastavio u Turskoj, gde je branio boje Altaja i Trabzona, da bi se 1990. ponovo vratio u svoj Partizan pred kraj igračke karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke