BL - Bajern nije mogao da poželi lepše vesti, kiksnuli i Dortmund i Lajpcig!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.01.2021.
17:28
Izvor: Sportske.net

Rezultati ovog popodneva po meri aktuelnog šampiona i lidera na tabeli.

AP Photo/Michael Sohn, pool
AP Photo/Michael Sohn, pool

Povezane vesti

Ekipa Lajpciga nije uspela da makar prenoći na prvom mestu na tabeli, pošto je danas na gostovanju u Volfsburgu osvojila samo bod, meč je završen rezultatom 2:2.


Već u petom minutu Lajpcig je poveo. Lepa akcija, brza, jednostavna, Olmo, pa Forsberg na kraju sa leve strane asistira za Mukijelea, koji neometan rutinski šalje loptu u mrežu - 0:1.

Minut kasnije zatresla se mreža i na drugoj strani. Veghorst je, međutim, igrao rukom tom prilikom i taj pogodak nije bio priznat.

Ono što mu nije uspelo tada, Veghorst je nadoknadio u 22. minutu meča, kada je na asistenciju Gerharta savladao golmana Gulašija i Volfsburg je izjednačio na 1:1.

Trinaest minuta kasnije potpuni preokret. Gerhart ponovo u ulozi asistenta, a ovoga puta egzekutor je bio Renato Štefen - 2:1.

Tim rezultatom ušlo se u drugo poluvreme i očekivao se odgovor Lajpciga. U poluvremenu je Forsberga zamenio Nkunku i posle samo devet minuta igre u nastavku Vili Orban donosi izjednačenje gostima - 2:2.

Za to vreme Dortmund se na svom terenu neočekivano mučio sa poslednjeplasiranim Majncom. Halandu je već u drugom minutu poništen gol zbog ofsajda, ali mnogo veći šok za domaće usledio je početkom drugog poluvremena, kada je Oztunali doveo Majnc u vođstvo - 0:1.

Domaći su potom morali da pojačaju pritisak, a rezultat je stigao u 73. minutu kada je Munije izjednačio na 1:1.

Samo tri minuta kasnije penal za Dortmund, ali Marko Rojs nije bio precizan! Imali su domaći dovoljno vremena da do kraja ipak opravdaju ulogu favorita, ali to se nije dogodilo, ostalo je 1:1.

Verder je na svom terenu bio siguran protiv Augsburga, slavio je sa 2:0, a oba gola postignuta su u finišu meča. Gebre Selasije je u 84. minutu doveo domaće u vođstvo, a pobedu je potvrdio Agu, tri minuta kasnije. Srpski štoper Miloš Veljković je odigrao svih 90 minuta za pobedničku ekipu.

U preostala dva meča ovog popodneva nije bilo golova - Keln je remizirao protiv Herte, a Hofenhajm protiv Arminije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke