BL - Belarabi ispisao istoriju, Ćićarito doneo tri boda

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.02.2017.
22:19
Izvor: Sportske.net

Prvi meč 21. kola nemačke Bundeslige pamtiće se kao utakmica na kojoj je postignut 50000. gol u nemačkom šampionatu, ali i po trijumfu ekipe čiji je igrač ušao u fudbalske almanahe.

BETA/AP Photo/Sebastian Konopka
BETA/AP Photo/Sebastian Konopka

Povezane vesti

Drugom uzastopnom pobedom u nemačkom šampionatu fudbaleri Bajer Leverkuzena nastavili su proboj ka gornjem delu tabele, a duel u Augsburgu neće pamtiti samo po osvojenim bodovima.

"Aspirindžije" su slavile rezultatom 3:1 (2:0) u meču koji će ući u fudbalsku istoriju kao utakmica na kojoj je pao 50000. bundesligaški gol.

Prvotimcu Bajer Leverkuzena Karimu Belarabiju pripala je ta čast da postigne 50000. gol u Bundesligi pa će njegovo ime velikim slovima biti ispisano u istoriji nemačke fudbalske lige.

Činjenica je da gostima jubilarni gol ne bi značio mnogo da Ćićarito Ernandez nije bio raspoložen za igru pa je na Belarabijev gol dodao još dva pogotka i tako obezbedio "Aspirindžijama" sva tri boda.

Gosti su na poluvremenu imali dva gola prednosti, a samo pet minuta nakon što je Augsburg uspeo da smanji zaostatak Ćićarito Ernandez je drugim pogotkom na utakmici rešio pitanje pobednika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke