BL - Gaćinović junak Ajntrahta, Šteger pokrenuo "Milionere"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.12.2017.
22:27
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Mijat Gaćinović postigao je pobedonosni gol u trijumfu Ajntrahta na gostovanju Hamburgu. "Milioneri" upisali prvenstvenu pobedu nakon promene trenera.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Srpski internacionalac Mijat Gaćinović postigao je pobedonosni gol u trijumfu Ajntrahta na gostovanju Hamburgu. "Milioneri" upisali prvenstvenu pobedu nakon promene trenera.

Tri utakmice 16. kola nemačke Bundeslige odigrane su u terminu od 20 časova i 30 minuta, s tim što je početak meča u Frajburgu kasnio zbog toga što autobus sa fudbalerima Borusije Menhengladbah nije na vreme stigao na stadion.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji najinteresantniji je bio duel u Hamburgu gde su se sastali istoimeni domaćin i ekipa Ajntrahta iz Frankfurta.

Gosti su slavili rezultatom 2:1 (2:1) nakon preokreta, a junak Ajntrahtovog trijumfa bio je srpski internacionalac Mijat Gaćinović koji je postigao drugi gol za ekipu Nika Kovača.

Od prvog minuta utakmice na terenu su se našla trojica srpskih internacionalaca. Filip Kostić je nastupio za Hamburg, Mijat Gaćinović i Luka Jović za Ajntraht.

Domaći su poveli posle kornera u 9. minutu, a utisak je da je poslednji loptom igrao Luka Jović i da je on glavom skrenuo loptu u bliži ugao svog golmana.

Ajntraht je samo sedam minuta kasnije poništio prednost Hamburga preko Mariusa Volfa, a onda je u 24. minutu na scenu stupio Mijat Gaćinović.

Bivši fudbaler Vojvodine natračao je na loptu koju je dobio sa desne strane i preciznim udarcem u donji desni ugao matirao golmana Hamburga za, ispostaviće se, pobedu Ajntrahta koji je sačuvao prednost do samog kraja.

Loša vest je ta da je Mijat Gaćinović u 40. minutu dobio nezgodan udarac i da ga je Kovač zbog povrede izveo sa terena u poluvremenu. Luka Jović je igru napustio u 62. minutu i svoje mesto u timu ustupio Kevinu Prinsu Boatengu.

Ajntraht se nakon trijumfa na severu Nemačke probio na peto mesto na tabeli sa 25 osvojenih bodova, tri manje u odnosu na drugoplasirani RB Lajpcig.

Sa istim brojem bodova kao i Ajntraht, ali na poziciji broj četiri, od večeras se nalazi Borusija iz Dortmunda koja je prekinula post i upisala pobedu u Bundesligi nakon dva i po meseca.

Peter Steger
Foto: Epa/Hasan Bratić

"Milioneri" su večeras savladali Majnc na gostujućem terenu rezultatom 2:0 (0:0) što im je prvi trijumf u Bundesligi još od 30. septembra.


Promena trenera urodila je plodom, Peter Šteger "probudio" je ekipu iako se večeras moglo videti da igrači Borusije nastupaju u grču i da će im trebati vremena da pronađu pravu formu.

Majnc je zapretio u 7. minutu kada je prečka bila saveznik gostujuće ekipe. Svoje najbolje šanse Borusija je u prvom poluvremenu imala preko Jermolenka i Obamejanga u 23. i 41. minutu. Reprezentativac Gabona imao je bolju šansu ali je loše zahvatio loptu i poslao je van okvira gola.

Na startu drugog poluvremena Borusija stiže do prednosti posle prekida. Lopta je prvo pogodila stativu, a onda je Sokratis sačekao i od zemlje poslao u mrežu za vođstvo "Milionera".

Mogla je Borusija mnogo ranije da stavi tačku na trijumf u Majncu ali je posle nekoliko propuštenih šansi Šinđi Kagava pogodio za 2:0 minut pre isteka regularnog toka susreta. Japancu je asistirao Pjer-Emerik Obamejang.

U Frajburgu je utakmica trajala nešto duže zbog kasnijeg početka, a Borusija i Ajntraht su dobili lepe vesti jer je domaćin uspeo da savlada Borusiju Menhengladbah.

Frajburg je savladao Gladbah rezultatom 1:0 (1:0) golom Nilsa Petersena iz penala i tako stigao do treće pobede na poslednje četiri utakmice.

Nakon večerašnjih mečeva Borusija iz Dortmunda, Ajntraht i Borusija Menhengladbah imaju po 25 bodova, a Frajburg nastavlja da se probija ka sredini tabele sa 18. HSV je ponovo u zoni ispadanja sa 15 bodova, Majnc ima bod više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke