BL - Gladbah ponovo u pobedničkom ritmu uz sporan gol Štindla

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.02.2017.
17:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Borusije Menhengladbah oporavili su se od poraza od RB Lajpciga u prethodnom kolu i kao gosti savladali Ingolštat u okviru pretposlednjeg meča 22. kola nemačkog šampionata.

Epa/Mika Volkmann
Epa/Mika Volkmann

Povezane vesti

Nakon dva uzastopna poraza u Ligi Evrope i Bundesligi fudbaleri Borusije Menhengladbah uspeli su da se vrate na pobednički kolosek u u oba pomenuta takmičenja u toku iste nedelje upišu po trijumf.

Posle gostovanja Fiorentini i trijumfa na "Artemio Frankiju" fudbaleri Borusije Menhengladbaha slavili su na gostovanju Ingolštatu u okviru 22. kola Bundeslige.

Borusija Menhengladbah savladala je Ingolštat rezultatom 2:0 (0:0) u pretposlednjem meču 22. kola nemačkog fudbalskog šampionata i tako stigla do šestog trijumfa na devet takmičarskih mečeva od početka godine.

Pitanje pobednika rešeno je u poslednjih pola časa igre, a prvi gol gosti su postigli posle igranja rukom Larsa Štindla, ali sudija nije primetio taj detalj pa je pogotak priznat.

Konačan rezultat postavio je Andre Han u prvom minutu nadoknade vremena čime je Gladbah stigao do osmog trijumfa u Bundesligi i desete pozicije na tabeli sa 29 osvojenih bodova.

Ekipa Ingolštata nakon četrnaestog poraza ostaje u zoni ispadanja sa 18 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke