BL - Golovi ''pljuštali'' na sve strane, Bajern šokirao Lajpcig, Hofenhajm stigao ''Milionere'', gol Jojića u Leverkuzenu!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.05.2017.
17:35
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano kompletno 33. kolo Bundeslige. Bajern dobio spektakularni derbi sa Lajpcigonm, a Hofenhajm je na trećem stigao ekipu Dortmunda. ''Gužva'' u borbi za opstanak trajaće do kraja poslednjeg kola.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

S obzirom da je Bajern ranije osigurao šampionsku titulu, današnji derbi sa drugoplasiranim Lajpcigom nije imao takmičarski značaj.

Ipak, publika je uživala u pravoj goleadi dva najbvolja nemačka tima ove sezone, a Bajern je do pobede stigao posle velikog preokreta, sa dva postignuta gola u nadoknadi vremena, za konačnih 4:5!

Sabicer je već u drugom minutu doveo Lajpcig u vođstvo, a izjednačenje Bajernu doneo je najbolji strelac lige Robert Levandovski iz jedanaesterca u 17. minutu.

Dvanaest minuta kasnije, penal i na drugoj strani koji je u gol pretvorio Verner, a na 3:1 povisio je Poulsen početkom drugog poluvremena.

Alkantara je u 60. minutu vratio nadu Bajuernu, ali samo pet minuta kasnije, Verner je još jednom zatresao mrežu Štarkea za 4:2.

Činilo se da je tada sve rešeno, ali u 84. minutu Levandovski postiže treći gol za Bajern. To je bila najava onoga što je usledilo u nadoknadi vremena, kada je Alaba izjednačio na 4:4, da bi onda u 95. minutu Arjen Roben šokirao domaće navijače - 4:5!

Veoma efikasno bilo je i u Bremenu, gde je Hofenhajm sa 5:3 deklasirao domaću ekipu Verdera.

Šalai, Kramarić i Zuber su svojim golovima u prvom poluvremenu praktično rešili pitanje pobednika, a početkom drugog su Kramarić i Bičakčić uvećali prednost gostiju na ogromnih 0:5.

Tu su se zaustavili, pa je Verder do kraja uspeo golovima Gebreselasija, Bergfredea i Bauera da znatno ublaži današnji debakl - 3:5.

Ovom pobedom Hofenhajm je zadržao šanse za direktan plasman u Ligu šampiona, pošto se izjednačio sa Dortmundom, koji je danas kao gost remizirao sa Augsburgom - 1:1.

Finbogason je u 28 minutu doneo vođstvo Augsburgu, a konačnih 1:1 postavio je Obamejang četiri minuta kasnije.

Augsburg je jedna od ekipa koje se bore za opstanak, gde je poznato da u Cvajtu idu Ingolštat i Darmštat, dok će se treći putnik u niži rang znati tek po završetku poslednjeg kola.

Bod nade osvojio je Hamburg koji je prvi ''ispod crte''. Tim našeg Filipa Kostića, koji je odigrao svih 90 minuta danas je izvukao bod na gostovanju Šalkeu u Gelzenkirhenu - 1:1.

Burgštaler je u 25. minutu doveo Šalke u vođstvo, a izjednačio je Lasoga u samom finišu.

Za opstanak takođe strepi i Volfsburg, čiji je meč protiv Menhengladbaha prekinut u 80. minutu pri rezultatu 1:1, zbog jake kiše. Ubzo je i nastavljen, a promene rezultata do kraja nije bilo.

Ugrožen je i Majnc, koji je danas na svom terenu od 0:2 stigao do 4:2 protiv Ajntrahta.

Keln je u Leverkuzenu stigao do boda u remiju rezultatom 2:2, a prvi gol za ''Jarčeve'' delo je našeg Miloša Jojića u 14. minutu.

Bundesliga, 33. kolo

Augsburg - Dortmund 1:1

Verder - Hofenhajm 3:5

Darmštat - Herta 0:2

Frajburg - Ingolštat 1:1

Leverkuzen - Keln 2:2

Majnc - Ajntraht 4:2

Lajpcig - Bajern 4:5

Šalke - Hamburg 1:1

Volfsburg - Menhengladbah 1:1


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bayern
Monday, 15.05.2017
10:32

Ti tzv. RB Leipzig, šta ti to stalno lupetaš, ajde objasni šta je to sudija navlačio? šta se tu uopšte javljaš , kad o fudbalu nemaš blage veze. Ajd pokri se ušima i ne javljaj se više. Smešan si!!!!

avatar
Saturday, 13.05.2017
22:15

Njemacka liga je najatraktivnija za gledanje koliko trke golova

avatar
Ninoslav Krejic
Saturday, 13.05.2017
21:57

Bas mi je drago za ovaj Red Bul Lajpcig od totalnih amatera do ucesnika lige sampiona to je dokaz da nista ne pada sa neba rad rad i samo rad

avatar
RB Leipzig(najjači)
Saturday, 13.05.2017
18:02

Ne mogu da verujem kako sudije navlace bajernu! Sramota!

avatar
Minhenski gigant ✅
Saturday, 13.05.2017
17:54

Haahah, a RB se ponadao... Igrali smo sa dosta izmesanim sastavom, ali smo odigrali OK! Sada se treba okrenuti prelaznom roku!

avatar
Amar Zornic
Saturday, 13.05.2017
17:42

Neverovatan atomski fudbal , na svakom mecu bar dva gola

avatar
Saturday, 13.05.2017
17:37

odavno ovako ludu utakmicu nisam gledao kao sto je Bayern laipzig