BL - Gundogan i Humels spasili Dortmund!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.12.2014.
22:24
Izvor: Sportske.net

Ekipa Borusije iz Dortmunda konačno je zabeležila trijumf u Bundesligi i tako pobegla iz zone ispadanja, barem na kratko.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Borusija iz Dortmunda nije više poslednjeplasirana ekipa na tabeli, a za to bi trebalo da se zahvali svom igraču Ikaju Gundoganu koji je postigao prvi gol po povratku na teren.

Borusija je, kao i do sad, bila bolja ekipa od svog protivnika na svom terenu, s tim da je ovoga puta slavila zasluženu pobedu.

Hofenhajm je danas bio skoro bezopasan (osim jedne situacije) zahvaljujući odličnoj odbrani ekipe Jirgena Klopa, a na drugoj strani je viđeno nekoliko izglednih prilika.

Jedini gol na meču postigao je Ikaj Gundogan koji je sa nekoliko metara smestio loptu u mrežu nakon odlične asistencije Pjera Obamejanga sa desne strane napada.

U drugom delu igre poništena su čak dva gola Borusije zbog ofsajda, oba puta je u tom položaju bio Obamejang, a drugog puta je bio posebno ljut na glavnog sudiju meča.

Imao je priliku Hofenhajm nakon slobodnog udarca, ali je Humels napravio neverovatnu intervenciju i sprečio siguran pogodak.

Bauman je bio jedan od istaknutijih u Hofenhajmu, posebno nakon odbrane nakon šuta Mkhitarijana, a šanse su nakon toga nastavile da se ređaju pred golom Hofenhajma.

Ipak, promene rezultata nije bilo, ostalo je 1:0.

Gol i fenomenalnu intervenciju Humelsa pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 05.12.2014
23:29

Svaka cast HUMELSU, prvi put vidim ovakvu intervenciju, covek je istrcao iz zivog zida i spasao gol iz slobodnjaka (direktan udarac).