BL: Joviću nedostajalo "fortune", Frankfurt slavio u Dizeldorfu, Kostiću nova asistencija

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 11.03.2019.
22:31
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Ajntrahta iz slavili su na gostovanju u Dizeldorfu u okviru 25. kola nemačke Bundeslige.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Na zatvaranju 25. kola, Frankfurt je gostova ekipi Fortune u Dizledorfu, gosti su slavili sa 0:3 (0:0).

U drugom minutu domaćin je došao do gola, postigao je Kovnacki, ali je on odmah poništen, jer se Poljak našao u ofsajdu.

U 25. minutu, Luka Jović se namestio na udarac na ivici kaznenog prostora, raspalio je levicom, ali je lopta otišla preko gola rivala.

Domaći je imao novu veliku priliku u 33. minutu, Cimerman je prihvatio pas u kaznenom prostoru rivala, dobro je šutirao, ali je pogodio samo stativu.

Pretio je ponovo Jović u završnici prvog dela, ali nije uspeo da savlada iskusnog Mihaela Rensinga, pa se na odmor otišlo bez golova.

A onda, nakon samo tri minuta igre u nastavku, De Guzman centrira sa desne strane, na drugoj strani se odlično snalazi Pasijensija, koji glavom matira Rensinga za 1:0.

Igrao se 62. minut kada je glavni arbitar dosudio penal u korist Fortune, ali je nakon konsultovanja sa video asistentima (VAR) odlučio da pogleda snimak.

Sudija Hartman je procenio da je Hintereger igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali se nakon pregeldavanja snimka uverio da je pogrešio, pa je poništio odluku, ništa od penala za domaćina.

Pretio je par minuta kasnije ponovo Jović, tukao je sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao, ali je Rensing bio spreman, pa mu je sačuvao udarac i poslao loptu u korner.

Napustio je igri bivši napadač Zvezde u 72. minutu, zamenio ga je Sebastijan Aler, a ispostavilo se da je to bio jako dobar potez trenera Hitera.

U prvom minutu nadoknade, nakon pasa Rodea, francuski napadač se odlično snalazi u kaznenom prostoru rivala, obišao je i golmana i potom pogodio praznu mrežu Fortune za 2:0.

Koji minut kasnije, sjajan prodor Filipa Kostića po levom boku, pravovremen centaršut ka Aleru, Francuzu je ostao lakši deo posla, gurnuo je loptu u mrežu Dizeldorfa i potvrdio pobedu Frankfurta drugim golom na utakmici.

Osma asistencija za srpskog fudbalera u Bundesligi ove sezone i 14. gol za Alera, koji je tako izbio na treće mesto liste strelaca, sa tri gola manje od Levandovskog i jednim od Jovića.

Na kraju ubedljiva pobeda Frankfurta, Jović je igrao do 72. minuta, Gaćinović je odigrao poslednjih 10 minuta, dok je Filip Kostić proveo čitav meč na terenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke