BL - Lajpcig ne odustaje, Bajer poslao Darmštat "pod mač"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.04.2017.
21:56
Izvor: Sportske.net

Minhenski Bajern moraće još neko vreme da sačeka sa slavljem pošto Lajpcig ne želi da odustane od borbe za titulu. "Farmaceuti" našli lek za apstinenciju i poslali Darmštat u Cvajtu.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Preostalih pet utakmica 27. kola nemačke Bundeslige odigrano je u sredu, a posebnu pažnju privukao je duel u Majncu gde je istoimeni tim ugostio drugoplasiranu ekipu šampionata.

Eventualni kiks Lajpciga praktično bi stavio tačku na borbu za titulu, ako uopšte ima dileme oko toga da li će Bajern sačuvati prednost, ali gosti nisu propustili priliku da smanje zaostatak za aktuelnim šampionom.

Lajpcig je kao gost savladao ekipu Majnca rezultatom 3:2 (0:0) i sedam kola pre kraja Bundeslige prišao Bajernu na deset bodova zaostatka čime je zadržao teoretske šanse u borbi za titulu.

Uvodni minuti drugog poluvremena na "Opel Areni" pokazali su se ključnim za konačan ishod utakmice jer su gosti za samo četiri minuta stigli do dva pogotka preko Marsela Sabicera i Tima Vernera.

Ne može se reći da je pitanje pobednika rešeno posle drugog gola Lajpciga jer je Majnc bio jako opasan i uspeo da smanji zaostatak. Žairo Samperio pogodio je sa penala 20 minuta pre kraja i vratio neizvesnost u meč, ali je Nabi Keita u 81. minutu ponovo odveo Lajpcig na dva gola prednosti.

Domaći su u 89. minutu ostali sa igračem manje na terenu zbog direktnog crvenog kartona Žan-Filipa Gbamina, ali su i pored toga u prvom minutu nadoknade stigli do drugog pogotka. Ispostavilo se da je gol Jošinorija Muta uneo neizvesnost u poslednjih nekoliko minuta, ali nije uticao na konačan ishod utakmice.

Drugom uzastopnom pobedom Lajpcig je arhivirao poraze od Volfsburga i Verdera i zadržao teoretske šanse za osvajanje šampionske titule mada u to čudo malo ko veruje.

Najveći profiter večeras je bila ekipa Ingolštata koja je pobedom nad Augsburgom (2:3) uhvatila priključak za večerašnjim rivalom i trima ekipama koje se nalaze tik iznad "crvene zone".

Nakon poraza koji je poslednjeplasirani Darmštat večeras pretrpeo od Bajer Leverkuzena (0:2) slobodno možemo da konstatujemo da će ova ekipa naredne sezone igrati u Cvajti.

Leverkuzen je pobedom nad Darmštatom prekinuo niz od pet mečeva bez pobede u Bundesligi, pa zahvaljujući ostalim rezultatma i dalje može da se nada izlasku u Evropu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RB Leipzig(najjači)
Thursday, 06.04.2017
00:12

Deremo! Werner najbolji napadac bl,Keita najbolji vezni bl,Forsberg najbolje krilo! Javite seee hejteriii!

avatar
Manchester_92
Wednesday, 05.04.2017
23:19

Darmštad hoćete u Cvajtu? Pod mač bato! :-)

avatar
Wednesday, 05.04.2017
23:06

ja bi voleo da RB Lajpcig uzme titulu ali to je realno naucna fantastika.. neka sledece sezone neko uzme titlu bayernu nebitno ko.

avatar
Al(a)din
Wednesday, 05.04.2017
22:10

Ja ne mogu da verujem sta se desilo sa Krkicem. Od kako covek dodje u Mainz, ni gol ni asistenciju. Zao mi je sto je Darmstat ispao iz BL, imali du tu preči da ispadnu. Recimo HSV. Godinama se provlace zadnjih mesec ili dva.