BL - Moćni Šalke, Dortmundu bod, Kostić i ''Švabe'' nezadrživi!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.02.2016.
17:26
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrana većina mečeva 20. kola Bundeslige. Najubedljiviji Šalke i Štutgart koji je u sve boljoj formi, baš kao i naš Filip Kostić, dok je Dortmund u derbiju kola odneo samo bod iz Berlina.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Fudbaleri Štutgarta ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobedu u Bundesligi i nastavili uspon na tabeli nemačkog šampionata.

Oni su danas kao gosti savladali ekipu Ajntrahta u Frankfurtu rezultatom 4:2, uz još jednu odličnu partiju reprezentativca Srbije Filipa Kostića.

Trijumf ''Švaba'' najavio je Gentner, vodećim golom u 27. minutu, da bi posle kornera Filipa Kostića, Didavi u 45. minutu povisio na 2:0. Tu situaciju možete da vidite OVDE.

Najbolji strelac Ajntrahta Aleks Mejer je posle sedam minuta igre u nastavku meča vratio nadu domaćem timu, smanjivši na 2:1, ali sve dileme su rešene sredinom drugog poluvremena.

Prvo je Nidermejer u 65. minutu postigao treći gol za Štutgart, posle čega su viđena i dva isključenja, po jedno na obe strane.

Didavi je dva minuta kasnije dobio drugi žuti karton u ekipi Štutgarta, ali je i domaćin ubrzo ostao sa igračem manje, pošto je iz istog razloga isključenje zaslužio i Zambrano.

On je tom prilikom skrivio jedanaesterac koji je u gol pretvorio naš Filip Kostić, a u samom finišu Hušti je ublažio poraz Ajntrahta, za konačnih 4:2.

Evo Kostićevog pogotka u prilogu.



Kod domaćina, Medojević i Gaćinović su zaigrali u nastavku meča, dok je Ignjovski svih 90 minuta proveo na klupi.

Meč koji je izazvao najviše pažnje, duel Herte i Dortmunda nije opravdao očekivanja. Završeno je bez golova, 0:0, pa su ''Milioneri'' zadržali 10 bodova prednosti u odnosu na današnjeg rivala, koji zauzima visoko treće mesto.

U još jednom derbiju, Šalke je na svom terenu savladao ekipu Volfsburga sa ubedljivih 3:0.

Huntelar u 24. i Gajs deset minuta kasnije doneli su ubedljivu prednost Šalkeu, a goste je dotukao Šopf u finišu meča za konačnih 3:0.

Majnc je golom Samerija u 24. minutu kao gost savldao Hanover sa 1:0, a Ingolštat je na svom terenu, posle preokreta u drugom poluvremenu, savladao ekipu Augsburga sa 2:1.

Stafilidis je u 14. minutu doveo goste u vođstvo, a bodove domaćima doneli su Matip u 59. i Hartman u 85. minutu iz penala.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke