BL: Muke Bajernove protiv Augsburga, tri boda se pišu, čovek odluke Koman!

Autor: Nikola Miloradović
petak 15.02.2019.
22:23
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Bajerna su se dobro pomučili da upišu trijumf na premijeri 22. kola nemačkog šampionata.

EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD
EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Povezane vesti

Augsburg je na otvaranju 22. kola Bundeslige dočekao minhenski Bajern, podsetimo da su u prvom delu sezone podelili bodove, ovoga puta ipak trijumf Bajerna, ali posle dosta muke, rezultatom 2:3 (2:2).

Samo što su fudbaleri Augsburga krenuli sa centra, došli su i do prednosti.

Prva akcija na meču, centaršut sa leve strane, a nespretni Gorecka šalje loptu u svoju mrežu.

Ipak, igrao se 17. minut, kada je Kimih ubacio loptu sa desne strane pred gol domaćina, odlično se snalazi Koman, koji postiže pogodak za 1:1.

Nije dugo trajalo slavlje Bavaraca, kako je samo šest minuta kasnije Augsburg ponovo imao prednost. Nakon nove akcije po levoj strani, lopta dolazi do Đi Dong-Vona na ivici kaznenog prostora, ovaj šutira jako snažno i cepa mrežu iza Nojera za 2:1. Prva tri pogotka pogledajte OVDE.

Odgovor Bajerna stigao je u trećem minutu nadoknade, Gorecka je pronašao Komana, ovaj je ušao u kazneni prosto rivala, uputio prizeman šut i "sašio suknjicu" golmanu Augsburga Kobelu za novo izjednačenje.

Otišlo se sa 2:2 na odmor, da bi nakon osam minuta igre u nastavku Bavarci došli i do preokreta.

Ponovo Koman u centru pažnje, ovoga puta Francuz pronalazi Alabu, koji ulazi u kazneni prostor rivala, odlučuje se da šutira iz nezgodnog ugla, ali to radi jako dobro i cepa mrežu iza Kobela za prvo vođstvo Bajerna.

Mogao je Robert Levandovski da donese i dva gola prednosti gostima iz Minhena i tako verovatno reši pitanje pobednika, ali je šutirao pored gola iz izgledne pozicije u kaznenom prostoru Augsburga.

Finiš susreta pripao je Augsburgu, ali je odbrana Bajerna izdržala, te tri boda idu na "Alijanc Arenu".

Ovim trijumfom ekipa Nika Kovača približila se vodećoj Borusiji Dortmund na samo dva boda razlike, ali "Milioneri" tek igraju svoj meč 22. kola (ponedeljak u Nirnbergu).

Augsburg, uprkos nekoliko iznenađujućih rezultata ove sezone, protiv najjačih ekipa, tik iznad zone ispadanja sa 30 bodova manje od večerašnjeg rivala i što je još bitnije samo tri više od Štutgarta, koji je prvi ispod crte.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke