BL - Obamejang junak i tragičar, Herti slađi bod u Dortmundu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.10.2016.
22:26
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Herte uspeli su da ostanu neporaženi na gostovanju Borusiji iz Dortmunda čime su uspeli da odbrane drugu poziciju na tabeli nemačke Bundeslige.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Derbi susret 7. kola nemačke Bundeslige između Borusije iz Dortmunda i Herte iz Berlina završen je nerešenim rezultatom 1:1 (0:0) kojim će više biti zadovoljna ekipa iz nemačke prestonice.

Golove pogledajte OVDE!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda imali su više od igre tokom čitavog meča ali ih u velikoj meri ni sreća nije poslužila pa su čak bili primorani da jure zaostatak iako su bili mnogo bolji rival od Herte.

Ekipa Tomasa Tuhela u potpunosti je kontrolisala dešavanja na terenu i imala loptu 67 posto vremena u prvom poluvremenu, ali su izostale adekvatne prilike iz kojih bi domaći stigli do gola.

Gosti iz Berlina zapravo su uputili više udaraca ka protivničkom golu u prvih 45 minuta, ali je potom u nastavku igre na terenu postojala samo jedna ekipa iako je Herta prva stigla do gola.

Plavo-beli su u šestom minutu nastavka "prodali foru" Borusiji i posle auta u dva poteza stigli do gola. Lopta je posle prekida stigla do Vedada Ibiševića koji je leđima bio okrenut golu ali je petom spojio Valentina Štokera posle čega ovaj pogađa bliži ugao i dovodi goste u prednost.

Nakon toga usledila je apsolutna dominacija Borusije iz Dortmunda, a čini se da su se fudbaleri Herte nakon vodećeg gola isključivo fokusirali na odbranu i čuvanje rezultata.

Kako je vreme odmicalo pritisak domaćih bivao je sve veći. Dve sjajne prilike da u potpunosti preokrene rezultat propustio je Pjer-Emerik Obamejang. Reprezentativac Gabona najpre je promašio zicer u 66. minutu, da bi deset minuta kasnije propustio priliku da sa bele tačke donese izjednačenje domaćima.

Mora se reći da je sudija "častio" Borusiju penalom jer je Šinđi Kagava i sam igrao rukom pre nego što je u ruku pogodio sunarodnika Kavangučija. Pravda je bila zadovoljena time što je golman Herte odbranio penal.

Tri minuta nakon što je promašio penal Pjer-Emerik Obamejang konačno postiže gol i, ispostaviće se, postavlja konačan rezultat.

Herta je remi uspela da odbrani zahvaljujući haosu koji je usledio u poslednjih desetak minuta u kojem su Emre Mor i Valentin Štoker dobili crvene kartone.

Promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo pa je prva utakmica 7. kola Bundeslige završena podelom bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bvb1909
Monday, 17.10.2016
18:37

dobar je dortmund samo im je pola tima povredjeno

avatar
YNWA BEST
Saturday, 15.10.2016
10:08

Borusia je dovela predobra pojacanja !! Ovde nzm zasto nisu pobedili..Iskreno onaj ko je gledao utakmicu zakljucuje da je Hertha bila bolja u fazi napada !!! To sto je Borusiji nedostajalo jesu ideje,dodavanja u smislu da su gresili dosta pasova..nJer se slazetee ?

avatar
aleksaGGMU
Saturday, 15.10.2016
02:30

Još jedna titula za bayern.

avatar
Steffi
Saturday, 15.10.2016
01:00

Nema sanse Dortmund da uzme titulu.