BL - Preokret Bajerna, Volfsburg ''naleteo na minu''!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.03.2015.
17:30
Izvor: Sportske.net

Bajern nastavlja da nezadrživo korača ka novoj šampionskoj tituli. Posle 24. kola, prednost Bavaraca biće još ubedljivija, zahvaljujući kiksu drugoplasiranog Volfsburga. Remi Dortmunda, Šalke ubedljiv na svom terenu.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna uspešno su prebrodili i današnje gostovanje u Hanoveru, u meču 24. kola Bundeslige.

Aktuelni šampion i lider na tabeli slavio je rezultatom 3-1, iako je ekipa Hanovera prva uspela da postigne pogodak.

Igrao se 25. minut, Brijan je na polovini Bajerna lepo uposlio Kijotakea u kaznenom prostoru gostiju, a ovaj je iskosa sa desne strane preciznim udarcem savladao Nojera - 1:0.

Ali, samo tri minuta se čekalo na Bajernom odgovor. Iznudili su gosti slobodan udarac iskosa sa leve strane, na nekih dvadesetak metara od gola, a onda će Ćabi Alonso pokazao kakav šut ima - neodbranjivo, za izjednačenje na 1-1.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a do potpunog preokreta je došlo u 61. minutu, kada je Levandovski dobio udarac u glavu pred golom domaćih, u pokušaju da jednu centriranu loptu sa leve strane sprovede u mrežu.

Sudija je pokazao na belu tačku, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Tomas Miler - 1:2.

Deset minuta kasnije, potonule su sve nade ekipe Hanovera da može da iznenadi favorita. Riberi je sa leve strane odlično centrirao za Milera, a napadač Bajerna rutinski završava posao, postavivši konačnih 1-3.

Današnji trijumf Bajerna dodatno dobija na značaju, ako se ima u vidu da je Volfsburg prekinuo svoju seriju pobeda i sa gostovanja Augsburgu, ''Vukovi'' se vraćaju praznih šaka.

Augsburg
je ovaj meč dobio sa 1-0, a trenutak odluke dogodio se u 63. minutu. Baba je oboren u kaznenom prostoru gostiju, Verner je izveo jedanaesterac koji je golman Benaljo odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Ker i sproveo je u mrežu.

Akter velike pobede Augsburga bio je i naš Nikola Đurđić, koji je dobio priliku da zaigra u finišu meča.

Šalke je, sa Matijom Nastasićem u startnoj postavi, na svom terenu savladao ekipu Hofenhajma sa 3-1. Najveći deo posla domaći su završili već u prvom poluvremenu, golovima Fuhsa i Mejera su taj deo igre okončali vođstvom od 2-0. U nastavku, još jedan gol Mejera za domaće, a poraz Hofenhajma ublažio je Voland u 73. minutu.

Germany Soccer Bundesliga

Dortmund je igrao bez golova, 0-0 u Hamburgu, a Neven Subotić je na terenu proveo svih 90 minuta. Kod domaćih, Gojko Kačar je ušao u drugom poluvremenu.

Konačno, Verder je kao gost, golom Di Santa u 35. minutu, savladao ekipu Frajburga sa 1-0 i na taj način domaćin je dospeo u još težu situaciju po pitanju opastanka u Bundesligi.

Današnji program u Bundesligi završiće Majnc i Menhengladbah od 18:30h.

Golove iz Bundeslige možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke