BL - Silni Dortmund, ''petarda'' Hofenhajma, Bajern ruši redom

Autor: Darko Mitrović
subota 04.03.2017.
17:26
Izvor: Sportske.net

Derbi u Dortmundu u potpunosti pripao domaćinu, vodeći Bajern lako izašao na kraj sa ''Jarčevima''.

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Samo šest minuta odolevali su ''Farmaceuti'' u Dortmundu, a onda je Osman Dembele iskoristio lošu reakciju domaće odbrane na ivici kaznenog prostora i odbijenu loptu je proslao u mrežu sa nekih 18 metara od gola, iskosa sa desne strane - 1:0.

Dvadeset minuta kasnije, prednost domaćih je duplirana, ovoga puta posle kornera sa desne strane, kada se pred golom gostiju najbolje snašao Obamejang i prosledio loptu u mrežu - 2:0.

Isti igrač je nešto kasnije imao idealnu priliku za još jedan gol, ali se obrukao posle asistencije Dembelea sa desne strane. Promašio je loptu na samo par metara od nebranjene mreže.

Rezultatska neizvesnost u ovaj meč vraćena je početkom drugog poluvremena, kada je Kevin Voland smanjio na 2:1, ali je u 69. minutu tandem Dembele - Obamejang  zablistao i za razliku od pomenute situacije iz prvog poluvremena, ovoga puta Obamejang je pogodio za 3:1.

Samo pet minuta kasnije, Vendel je iz slobodnog udarca vratio nadu Leverkuzenu, ali je već u 77. minutu Pulišić pogodio za 4:2, posle čega ''Farmaceuti'' nisu imali odgovor.

I ne samo to, već su ''Milioneri'' u 85. minutu iznudili jedanaesterac, a realizovao ga je Andre Šurle, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru umesto Obamejanga. Ni to nije bilo sve, već je u nadoknadi vremena i Gerero zatresao mrežu Lenoa, koji je i šesti put bio savladan ovog popodneva - 6:2!

A aktuelni šampion nastavio je po starom, danas je sa ''tri laka komada'' savladao ekipu domaćeg Kelna.

Na vodeći gol Bajerna čekalo se 25 minuta. Usledio je korner za goste sa leve strane, posle čega je lopta otišla na suprotnu, tu ju je stigao Vidal i pravovremeno proigrao Havija Martineza koji akciju završava na najbolji način - 0:1.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a tek što je počelo drugo poluvreme, već u 48. minutu, Bajern je duplirao prednost. Ovoga puta Miler je na levoj strani pronašao Bernata koji preciznim udarcem iskosa sa sedam-osam metara pogađa za 0:2.

Taj rezultat je ostao na snazi sve do samog finiša meča, a onda je tačku na pobedu aktuelnog šampiona stavio Frank Riberi, za konačnih 0:3.

Naš internacionalac neven Subotić odigrao je svih 90 minuta u domaćoj ekipi, dok je Miloš Jojić bio na klupi za rezerve, sve do 73. minuta, kada je zamenio Hogera.

Još jedna goleada viđena je  u Hofenhajmu, gde je Ingolštat u drugom poluvremenu imao vođstvo od 2:1, ali je domaćin ''dodao gas'' do kraja meča stigao do ubedljive pobede.

Dvostruki strelac za domaće bio je Šalai, a Hubner je u 88. minutu postavio konačnih 5:2.

U Bremenu je odigran derbi začelja, gde je domaći Verder golovima Kruzea u drugom poluvremenu stigao do pobede nad poslednjeplasiranim Darmštatom - 2:0.

Jedini remi ovog popodneva viđen je u Majncu, gde je domaći tim igrao 1:1 sa ekipom Volfsburga. Gosti su poveli u 20. minutu preko Gomeza, a samo četiri minuta kasnije, Kordoba je postavio konačnih 1:1.

Bundesliga, 23. kolo

Verder - Darmštat 2:0

Dortmund - Leverkuzen 6:2

Keln - Bajern 0:3

Hofenhajm - Ingolštat 5:2

Majnc - Volfsburg 1:1

18:30h Menhengladbah - Šalke



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bayern Munchen_fb
Saturday, 04.03.2017
18:53

Zaslužena tri boda igramo odlično a Dortmundu želim što prije da preskoči ovu plastiku.

avatar
Saturday, 04.03.2017
18:28

Super odigrano ponovno vidi se da smo u formi,idemo dalje samo ovako i pozdrav za lajpcig od BAJERNA