BL - Zvezdin rival u očajnoj formi, Dortmundu malo igrač više!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.09.2017.
17:27
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano pet mečeva trećeg kola Bundeslige. U centru naše pažnje bila je ekipa Kelna, jedan od Zvezdinih rivala u Ligi Evrope.

EPA/DANIEL KOPATSCH
EPA/DANIEL KOPATSCH

Povezane vesti

Popularni ''Jarčevi'' su danas, bez našeg Miloša Jojića, gostovali u Augsburgu, poraženi su sa 3:0 i tako nastavili seriju poraza u novoj sezoni Bundeslige!

Augsburg je poveo u 22. minutu, posle centaršuta Maksa sa leve strane. Štoper ''Jarčeva'' Sorensen je očajno reagovao u toj situaciji pred svojim golom, a ukazanu priliku nije propustio Finbogason - 1:0.

Samo deset minuta kasnije prednost domaćih bila je duplirana. Hektor je u kaznenom prostoru Kelna oborio Helera, sudija Štiler je pokazao na belu tačku, a precizan izvođač jedanaesterca bio je Finbogason - 2:0 za Augsburg.

Izgledalo je da će ovaj rezultat ostati na snazi do samog kraja, ali tako nije mislio Finbogason, koji je u petom minutu nadoknade vremena stigao i do het-trika, za konačnih 3:0!

Ekipi Augsburga ovo je prvi trijumf od početka sezone, dok je Keln pretrpeo i treći uzastopni poraz i zauzima poslednje mesto na tabeli Bundeslige.

''Jarčevi'' će Crvenu zvezdu u drugom kolu Lige Evrope dočekati 28. septembra, pa verujemo da do tada neće uspeti da značajnije poprave formu.

Keln: Horn, Klanter (Girasi od 73.), Sorensen (Mere od 46.), Hajnc, Hektor, Coler, Leman, Hoger, Bitenkur, Kordoba, Osako.

-
-
--
--
U Menhengladbahu, ekipa Ajntrahta povela je već posle 13 minuta igre, golom Kevina Prinsa Boatenga. Njemu je to prvi bundesligaški gol, pošto je ovog leta iz Las Palmasa prešao u Ajntraht.

Naš reprezentativac Mijat Gaćinović bio je u startnoj postavi gostiju i odigrao je svih 90 minuta u današnjem meču, a Boatengov gol je na kraju i rešio pitanje pobednika - 0:1.

Dortmund je na gostovanju Frajburgu imao igrača više već od 27. minuta, kada je debitant u redovima domaćih, nedavno pojačanje iz švajcarskog Jang bojsa Jorik Rave posle jednog oštrog starta zaradio direktan crveni karton.

Očekivalo se da će ''Milioneri'' iskoristiti tu brojčanu prednost i stići do treće uzastopne pobede na startu nove sezone, ali domaćin je uspeo da dođe do velikog boda - ostalo je 0:0 do kraja meča.

U Volfsburgu, domaći ''Vukovi'' su poveli u 52. minutu golom Didavija, a izjednačenje Hanoveru doneo je Martin Harnik u 75, za konačnih 1:1.

Hanoveru je ovo prvi remi, posle dva trijumfa na startu sezone.

Najviše golova ovog popodneva bilo je u Majncu, gde je istoimeni domaći tim savladao ekipu Leverkuzena sa 3:1.

Gosti su poveli u 22. minutu golom Kera, ali je ostatak meča protekao u znaku fudbalera Majnca.

Na izjednačenje se čekalo do poslednjih trenutaka prvog poluvremena, kada je Japanac Jošinori Muto savladao Bernda Lenoa.

Golman Leverkuzena je u drugom poluvremenu još dva puta morao da vadi loptu iz mreže. Najpre u 57. minutu, kada je Dialo doneo preokret domaćima, a onda i u 71, kada je Serdar postavio konačnih 3:1.

Derbi večeri igra se od 18:30h, kada Hofenhajm dočekuje aktuelnog šampiona, ekipu Bajerna.

-
Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Saturday, 09.09.2017
19:32

Bajern osigurao titulu :D

avatar
SL_Komedija
Saturday, 09.09.2017
17:41

Dortmund katastrofa, još Frajburg trebao i penal da dobije.

avatar
Che Wolfasin
Saturday, 09.09.2017
17:34

Dortmund zbog simuliranja svog igrača ispusti pobedu omg.

avatar
RB Leipzig(premocni)
Saturday, 09.09.2017
17:29

Ma kakav dortmund.

avatar
Zoza(reborn)
Saturday, 09.09.2017
17:44

Ma kakav ti i tvoj lajpcig...borusija bi vas samlela

avatar
YNWA BEST
Monday, 11.09.2017
11:35

Vadi Lajpcig bodove na manje timove, a kad dodje Dortmund,Bajern pukne 5:0, kad dodje Schalke tu bude nesto manje 3:0 ili 2:0 xD

avatar
RB Leipzig(premocni)
Saturday, 09.09.2017
18:22