Blater: "Podržavam istrage SAD i Švajcarske"

Autor: Beta Beta
petak 25.09.2015.
01:05
Izvor: Beta

Odlazeći predsednik FIFA rekao je danas da podržava istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u fudbalu, iako bi protiv njega mogla biti pokrenuta istraga.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

"Moramo da sarađujemo u istragama, bez obzira što su te istrage veoma blizu ove organizacije. Ovo je težak put koji moramo da pratimo, ukoliko želimo ozbiljne promene", napisao je Blater u svojoj nedeljnoj kolumni u FIFIA magazinu.

Javni tužilac SAD i njena švajcarska koleginica izjavile su prošle nedelje u Cirihu da se njihove istrage šire i da bi mogle dovesti do Blatera.

Prvi čovek Fife negirao je umešanost u malverzacije i okrivio pojedince koji nisu bili u kontroli te organizacije.

Blaterova kolumna u magazinu Fife ovjavljena je dan pošto je Švajcarski tužilac Majkl Lauber zatražio od te organizacije da preda imejlove koji je koristio suspendovani generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Valke je suspendovan prošle nedelje pošto ga je Fifin partner za prodaju i distribuciju ulaznica optužo da je koristio Fifine i Guglove imejl naloge za dogovaranje poslova za prodaju karata na crno, za utakmice na Svetskom prvenstvu u Brazilu prošlog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke