Blater: "Vratićemo brod na pravi kurs"

Autor: Beta Beta
petak 29.05.2015.
21:05
Izvor: Beta

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater izjavio je, nakon reizbora za prvog čoveka te organizacije, da nije savršen, ali je obećao da će svom nasledniku ostaviti jaku Fifu.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

Blater je danas ponovo izabran za predsednika Fife na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji poslednjih dana potresa tu organizaciju. Njemu je to peti uzastopni četovrogodišnji mandat na čelu Fife.

Blater je u prvom krugu izbora za prvog čoveka Fifa dobio 133 glasa, od 206 važećih listića, dok je njegov protivkandidat, jordanski princ Ali bin al-Husein, dobio 73.

Za pobedu već u prvom krugu Blateru je nedostajalo sedam glasova, pa je pobednik izbora trebalo da bude rešen nakon drugog kruga glasanja. Međutim, neposredno pre početka drugog kruga Ali bin al-Husein se povukao iz trke.

"Pre svega, želeo bih da odam priznanje princu Aliju, jer je bio pravi konkurent i ostvario je veoma dobar rezultat. On je mogao da kaže: 'Ne, idemo dalje, možda bih dobio više glasova'. Hvala vam što ste mi dali priliku da u naredne četiri godine vodim ovaj brod koji se zove Fifa. Vratićemo taj brod na pravi kurs", rekao je Blater posle pobede na izborima.

Blater je istakao da Fifa ima organizacione probleme i da joj je potrebno više žena.

"Imamo organizacione probleme. Moramo da imamo više žena. Moramo da uradimo više i u organizaciji takmičenja, neću dirati Svetsko prvenstvo, jer je previše važno. Moramo dovesti Fifu tamo gde ona treba da bude i obećavam da ću mom nasledniku predati jaču Fifu. Moje godine nisu problem. Nisam savršen, niko nije, ali ćemo uraditi dobar posao zajedno. Hvala vam na poverenju. Idemo, Fifa", zaključio je Blater.

Jordanski princ Ali bin al-Husein se neposredno pre povlačenja iz predsedničke trke obratio delegatima.

"Bilo je ovo divno putovanje. Želim da se zahvalim svima koji su bili dovoljno hrabri da me podrže, ali ja se povlačim iz trke. Želim vam sve najbolje u budućnosti", rekao je Al-Husein.

Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile nekoliko čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan123
Friday, 29.05.2015
23:50

Blater ce otici sa te pozicije jedino kad ode na onaj svijet

avatar
(anti)talentovan lik
Friday, 29.05.2015
21:16

Ali slika je ubitacna :D

avatar
Adnan
Friday, 29.05.2015
21:11

Ovog Blatera samo Bog moze skinuti sa pozicije.Da je glasanje bilo tajno,vjerujem da ne bi bio izabran,ali to je to kad neko ima toliki utjecaj,vjerovatno je ucjenama i dosao do glasova,jer zna za svaciji prljavi ves.