Bleda Barselona nije iskoristila poklon Reala da pobegne na +15, ali je korak bliže tituli!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.04.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Loša Barsa, ali korak bliže tituli.

EPA-EFE/Toni Albir
EPA-EFE/Toni Albir

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone nisu iskoristili poraz Real Madrida da pobegnu na +15, pošto su večeras odigrali samo 0:0 protiv Đirone. 

Barsa je ovim trijumfom povećala prednost na +13, što je i jedina dobra vest posle ovakve nove blede partije na "Kamp nou". 

Ćavi Ernandes je izveo prilično snažan sastav, iako opet nije mogao da računa na povređene igrače - Kristensena, De Jonga, Pedrija i Dembelea.

Barsa je imala inicijativu od samog početka, ali nije stvarala dovoljno opasne i zrele šanse pred golom. 

Najbolju je imao Ronald Arauho čiji je udarac posle kornera bukvalno iz gola izvukao sa gol linije, a da u La Ligi postoji gol tehnologija, veliko je pitanje da li bi ovo bio možda i pogodak.

Fati je imao nekoliko opasnih pokušaja, ali nedovoljno preciznih, baš kao i Rafinja, koji je nekako ponovo bio predvidiv. 

Kazna za lošu i usporenu igru umalo je usledila na početku drugog poluvremena, kada je Kasteljanos izbegao ofsajd poziciju i izašao sam na Ter-Štegena, ali je gađao tik pored stative. 

Ćavi je još na poluvremenu uveo Kesija umesto očajnog Roberta, a potom i Ferana Toresa i Albu, kako bi osvežio napade po krilima. 

Upravo je Alba doneo prodornost po levom boku, a zanimljivo da ga je Ćavi i postavio na levo krilo, iza je ostao Balde. 

Barsa je u finišu dodala gas, i opsedala gol Đirone, ali je bilo i više nego očigledno da je poraz od Reala uticao na formu ekipe i da je večeras nedostajala ponovo kreativnost i bolje odluke u poslednjoj trećini terena. 

U nadoknadi vremena Gavi je bio najbliži golu, glavom je gađao posle kornera, ali je Gazaniga odlično intervenisao.  

U poslednjem napadu Levandovski je petom gađao sa nekih šest metara, ali je izblokiran i to je bilo sve za večeras...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke