Bogovi fudbala pogledali Mec – Drama u Ligi 2 pred poslednje kolo!

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.05.2023.
22:41
Izvor: Sportske.net

Vrlo zanimljiva situacija u Francuskoj.

FC Metz
FC Metz

Povezane vesti

Fudbaleri Bordoa poraženi su od Anesija na "Parku sportova" minimalnim rezultatom u 37. kolu francuske Lige 2.

Nadali su se u Bordou da bi večeras mogli da izbore povratak u elitu uprkos tome što su znali da je Anesi takođe pod imperativom pobede i da ih čeka rasprodat i rekordno popunjen “Park sportova”.  

Sa 72 boda koliko bi imali da su trijumfovali, praktično bi bili mirni pred poslednje kolo. Ali... Rano je Anesi došao do vođstva preko sjajnog prodora Stiva Šamala po levoj strani, te nesebičnog pasa na pet metara ka Vensanu Pažou koji otvara stopalo i šalje loptu po prečku. 

Imao je Bordo inicijativu, to nije sporno, ali nisu bili konkretni. Tek su u 76. minutu stvorili situaciju koja je bila najbliža izjednačenju. Tada je udarac štopera Gregersena zaustavio golman gostiju Eskal. Nadoknada je bila čak sedam minuta, najbolji strelac Žirondinaca Džoš Madža mogao je da se proslavi u 94, ali je Florijan Eskal bio maestralan. 

Dok se sve to dešavalo, lider Avr gostovao je na Korzici ekipi Bastije. Uoči ovog kola, Avr je imao 71 bod i trebala im je pobeda kako bi bili promovisani u Ligu 1. Umalo se nije dogodilo nešto sasvim suprotno. Bastija je do same završnice vodila 1:0 golom defanzivca Dominika Guidija u 54. minutu, a onda je Samjuel Grandsir poravnao u 88. 

Ishodi na ove dve utakmice potpuno su odgovarali Mecu. Bogovi kao da su pogledali tim sa stadiona “Sen Simforijen”. I oni su gostovali i to Sošou. Došli su do minimalne pobede preko Šeika Sabalija i tako je sada, pred poslednje kolo Lige 2, trka za promociju potpuno otvorena. 

Samo dve prvoplasirane ekipe ići će u elitni rang zbog redukcije broja klubova u Ligi 1 od naredne sezone. Odatle ispada čak četiri tima i tako će najjači francuski šampionat sledeće sezone brojati 18 umesto 20 ekipa. 
 
Rezultati: 

Anesi – Bordo 1:0 
Bastija – Avr 1:1 
Kaen – Sent Etjen 2:2 
Dižon - Pariz 1:1 
Gengan – Nior 2:0 
Laval – Nim 2:0 
Kveli Ruen – Amijen 1:3 
Rodez – Po 2:3 
Sošo - Mec 0:1 
Valensijen – Grenobl 1:0
 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke