Bojan Krkić u 32. godini završava karijeru

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.03.2023.
18:45
Izvor: Sportske.net

Mnogo je obećavao...

EPA/ALEJANDRO GARCIA
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Španski fudbaler srpskog porekla Bojan Krkić završiće profesionalnu karijeru, što planira da saopšti sutra popodne na "Kamp nou".

Neki bi rekli "nesuđeni srpski reprezentativac" važio je za jednog od najvećih talenata Barselonine La Masije, ali nakon što je promovisan u prvi tim nikada nije ispunio ta očekivanja.

U "A" timu proveo je četiri godine, pokušavao je da se nametne, ali u tome nije uspeo, te je usledio transfer u Romu na leto 2011. Potom je usledio Milan, kraći povratak u Barsu, te Ajaks, Stouk, Majnc, Alaves, Montreal i Visel Kobe koji mu je bio poslednji klub u karijeri.

I tako, sa samo 32 godine, ova, nekada velika nada Barselone, kojeg je i Srbija pokušala da privoli da zaigra za "orlove", završava svoju igračku epizodu.

Krkić je svojevremeno oborio rekord Lionela Mesija kao najmlađi strelac u istoriji katalonskog kluba u utakmicama La lige sa 17 godina i 51 danom. Sa 20 godina i 202 dana postao je najmlađi fudbaler koji je sakupio 100 nastupa za Barsu.

Nedavno je izjavio da je baš u tom periodu imao velikih problema sa anksioznošću i da je to bio razlog što je propustio EURO 2008.

"Sa 17 godina moj život se potpuno promenio. Telo mi je govorilo da prestanem", rekao je.

U Barseloni je osvojio čak 10 titula, a u Španiji će ostati upamćen i kao prvi njihov internacionalac koji je bio strelac u četiri od pet najjačih evropskih liga: La ligi, Premijer ligi, Bundesligi i Seriji A.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke