Borusija odbranila pobedu, Verder propustio ozbiljne prilike u finišu!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 19.01.2021.
20:22
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Bremena nisu iskoristili svoje šanse.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha slavili su minimalnim rezultatom na domaćem terenu protiv Verdera iz Bremena u uvodnom meču dana 17. kola Bundeslige.

U meču u kojem je domaćin osvojio tri boda odlučujući momenat se dogodio u 66. minutu kada je švajcarski defanzivac Niko Elvedi postigao jedini pogodak na meču.

Visoki štoper je bio najviši u skoku nakon centaršuta iz slobodnog udarca Lasla Benesa i glavom zatresao mrežu gostiju iz Bremena.

Prvu veću priliku na meču za domaće propustio je Henes Volf u 16. minutu kada je njegov udarac klizećim startom izblokirao protivnički fudbaler.

Gosti su uzvratili u 28. minutu kada je Romano Šmit opasno zapretio, ali je Jan Zomer velikim naporom izbacio loptu u korner.

Dobar period igre Verder je zamalo krunisao golom i u 37. minutu kada je precizno šutirao, ali je neko od defanzivaca Borusije nakon uklizavanja loptu izbacio sa gol-aut linije.

Nakon pogotka priliku da sve reši iz redova domaćih propustio je Benes, čiji je udarac u 70. minutu izblokirao protivnički defanzivac.

Usledila je opsada gola gostujućeg tima koji su najozbiljnije zapretili kada je Milot Rašica na dva minuta pre kraja pogodio stativu, a samo dva minuta kasnije Leonardo Bitekurt na odbijenu loptu šutirao malo iznad prečke.

Borusija je ovom pobedom stigla i do četvrtog meča na kojem nije osetila poraz, pa se bodovno izjednačila sa petoplasiranim Unionom iz Berlina, uz meč više.

Verder je posle dva pozitivna rezultata poklekao ostaviši na sredini terena bliže donjem delu tabele.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke