BRAVO, Veljko! Dok Srbija traži novog selektora, Paunoviću veliko priznanje u Americi

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.10.2017.
19:05
Izvor: Sportske.net

Mladi srpski stručnjak ostvario je zapažene rezultate ove godine sa Čikagom u MLS ligi, a sve ovo je danas dodatno dobilo na težini.

Epa/John Cowpland
Epa/John Cowpland

Povezane vesti

Posle istorijskog uspeha sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2015. godine, kada je vodio ''Orliće'' do titule prvaka sveta u konkurenciji igrača do 20 godina, Veljko Paunović se preselio u Ameriku, gde je preuzeo ekipu Čikago Fajra.

Odradio je već dve sezone u ovom klubu, a posle prošlogodišnjeg rada na konsolidaciji posrnule ekipe, ove sezone je sa Čikagom uspeo da izbori plasman u plej-of, čime je, svakako napravljen veliki korak napred u odnosu na prethodnu sezonu.

Utisak je pokvaren eliminacijom u prvoj rundi plej-ofa, ubedljivim porazom od Njujork Red Bulsa (0:4), ali bez obzira na to, Paunovićevi kvaliteti i sve ono što je tokom ove godine učinio na klupi Čikaga prepoznati su u MLS ligi, što se večeras i potvrdilo.

Naime, Paunović se našao u najužem izboru za trenera godine u MLS ligi, uz Herarda ''Tatu'' Martina (Atlanta Junajted) i Grega Venija (Toronto)!

Time su se Čikago Fajersi pohvalili na zvaničnom Tviter nalogu, a dodatno priznanje za ovaj klub jeste i to što je i najbolji strelac Čikaga Nemanja Nikolić ušao u konkurenciju za najboljeg igrača lige ove godine.

Za to vreme, Srbija je u potrazi za novim selektorom koji će ''Orlove'' voditi na Mundijalu u Rusiji naredne godine, mnogi bi, naravno, rado videli Veljka u toj ulozi, ali veliko je pitanje koliko je to izvodljivo u dogledno vreme...

U svakom slučaju, čestitke Paunoviću i Nikoliću na ovim priznanjima.
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Wednesday, 01.11.2017
00:29

Nadam se da ce Paun ostati u AMerici. Ovde ce ga popljuvati prvom prilikom, poznati smo kao nezahvalnici. Tamo ga bar cene!

avatar
Manitu
Tuesday, 31.10.2017
20:45

Biti svetski prvak pa i U20 je enorman uspeh.Hvala gosn' Paune.

avatar
Manitu
Tuesday, 31.10.2017
20:44

Paun je gospodin covek sto se kod nas kaze za razliku od mnogih koje manire nemaju.Drugo covek iz struke ali covek koji zna da mu bas taj posao selektora bas i ne treba gde bi mu zabijali noz u ledja i oterali na kraju kao zadnjeg klosara.Pametan izbor.

avatar
Stefan Išizaki
Wednesday, 01.11.2017
02:58

I još sastavljali tim umesto njega. Ako je pametan nikada neće preuzeti A reprezentaciju.

avatar
ludak
Tuesday, 31.10.2017
20:26

cenim da bi gospodin paunovic insistirao da samostalno sastavlja tim. dakle: prtz!

avatar
xman
Tuesday, 31.10.2017
20:17

Ja stvarno ne znam zasto je nama problem da nadjemo selektora, imamo vrhunske strucnjake tipa Jokan, Stanoje, Paun, Miha(sto da ne) a imamo i ove starije Rajevac, Antic, Piksi..i pored svih nnjih vrh saveza izmislja neku toplu vodu, ne razumijem. U sustini, najbitnije je da selektor ne bude stranac

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 31.10.2017
21:03

Nemamo vrhunske,nego osrednje trenere sto ti se i samo pokazuje time koga treniraju. Vrhunski treneri treniraju vrhunske klubove,a najbolji klub trenira Miha koji ce dobiti otkaz i to jos trenera tim sa sredine tabele.

avatar
xman
Wednesday, 01.11.2017
10:15

To sto treniraju osrednje klubove ne znaci da su i oni osrednji, vec znaci da su mladi treneri, a ovi stariji su se vec dokazali

avatar
paok
Tuesday, 31.10.2017
21:24

Problem je sto neki nece da im se mesaju iz saveza. Oni ti se mesaju a ti odgovaras za rezultate, zato je problem.

avatar
Tuesday, 31.10.2017
20:08

Takvom gospodinu i strucnjaku ne treba ovo nase smetliste,ne u igrackom kvalitetu,nego u ljudskom ... Hvala Muslinu , sto se mene tice , nije ni vazno da li idemo na Svetsko ...