Brazilci u Pragu ''iz keca u dvojku''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.03.2019.
22:38
Izvor: Sportske.net

U senci velikog broja kvalifikacionih, večeras odigrana još jedna zanimljiva prijateljska utakmica.

EPA-EFE/HUGO DELGADO
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

U Pragu su se sastale reprezentacije Češke i Brazila, a gosti su na kraju trijumfovali sa 3:1, iako je prvo poluvreme pripalo Česima.

Vodeći gol za reprezentaciju Češke postigao je David Pavelka u 37. minutu meča. Akcija domaćih tekla je po desnoj strani, potom je Masopust probio u sredinu, poslao loptu ka kaznenom prostoru, ona je na tom putu zakačila jednog od brazilskih igrača i došla idealno za Pavelku koji je preciznim udarcem zatresao mrežu golmana Alisona - 1:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, ali se nije dugo čekalo na izjednačenje gostiju. Tek što je ušao na teren umesto Novaka, Teodor Gebre Selasije pravi kardinalnu grešku ispred svog kaznenog prostora, praktično je uposlio Firmina, koji je utrčao u kazneni prostor i na kraju rutinski savladao golmana Pavlenku - 1:1.

Rezultatska neizvesnost potrajala je do poslednjih desetak minuta, a onda su Brazilci uspeli da prelome meč u svoju korist.

Igrao se 83. minut meča, prelepa, brza i jednostavna akcija Brazilaca, na kraju Neres asistira za Garbijela Žezusa koji na najbolji način završava ovaj napad - 1:2.

Isti igrač sedam minuta kasnije postiže još jedan gol, posle još lepše akcije, za konačnih 1:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke