Brazilski štoperi od sjaja do očaja, Murinjo na kolenima!

Autor: Boris Jovanović
sreda 11.03.2015.
23:17
Izvor: Sportske.net

U neverovatnom meču, posle isključenja Ibrahimovića, produžetaka, neshvatljive greške, pa gola Tijaga Silve, Parižani zasluženo stigli do 2:2 i eliminisali Čelsi!

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Pari Sen Žermen je počeo dobro, pritisli su visoko, izveli nekoliko opasnih napada, ali nije bilo velikih prilika.

Par ubacivanja u pred gol Kurtoe, ali odbrana "Plavaca" je sigurna, na drugoj strani domaćina kao da Sirigu, odnosno gol rivala nije preterano zanimao.

Verati je u jednoj situaciji tražio penal posle duela sa Ramirešom, ali sudija Kajpers se nije oglasio.

A onda trenutak o kome će se dugo raspravljati. Posle pola sata je Ibrahimović neoprezno uklizao Oskaru, dobio prestrogo direktan crveni karton, šok za goste, ostali su bez najboljeg igrača.

Ali, ni to nije nateralo Čelsi da krene ka golu rivala, čuvali su 0:0, Košta je tražio penal posle solo akcije, ponovo se sudija nije oglasio.

U nastavku, sa igračem manje gosti bolji, baš kao i u prvom meču. Šansu je imao Kavani, priliku utakmice, pogodio je stativu, već je Kurtoa bio savladan.

Šanse su imali Matuidi i Verati, Pastore je bio blizu da Parižanima donese zasluženu prednost, ali se mreža zatresla na drugoj strani.

Posle gužve u kaznenom prostoru Geri Kejhil je najsnalažljiviji, gotovo bez igre "Plavci" vode sa 1:0'.

Nije bilo gotovo, Matić je napustio igru zbog povrede, Murinja je kaznio David Luiz. Brazilac je matirao bivši klub, na neki način i osveta Murinju, 1:1.

Muk na "Stamford Bridžu", četvrtfinale je bilo na vidiku, slede produžeci!

PSŽ je delovao umorno, Murinjo pojačao napad sa Drogbom, u 96. minutu prilikom skoka je Tijago Silva zahvatio loptu rukom, u želji da interveniše pored Zume. Kujpers je pokazao na penal, nije se Brazilac ni bunio, neshvatljiva greška, Azar je precizan 2:1.

Imao je Belgijanac još jednu šansu, ali je na drugoj strani Luiz na muke stavio Kurtou u finišu prvog produžetka.

Drama je tek sledila. Kurtoa je spasao čist gol nakon udarca glavom Tijaga Silve, ali kao da je bilo zapisano da se Brazilac iskupi, posle kornera je ponovo najviši u skoku, lopta je preko Belgijanca završila u mreži, 2:2!

Šokirani domaćin je probao preko Košte, ali je Sirigu uspeo bez većih problema da sačuva mrežu!

Na kraju, nema se šta prigovoriti Parižanima, i u prvom meču su bili bolji tim, pokazali klasu i kada su ostali bez Ibrahimovića, pravda zadovoljena, francuski šampion se osvetio za prošlogodišnju eliminaciju i stigao do četvrtfinala. Čelsiju ostaje da šampionat privede kraju, čini se da u ovom trenutku nisu dovoljno dobri za nešto više u Evropi.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak