Bronza za 'Inke'

Autor: Boban Filipović
subota 04.07.2015.
11:02
Izvor: Sportske.net

U borbi za treće mesto na Kopa Amerika Peru je rano jutros u čileanskom gradu Kospesionu bio bolji od Paragvaja.

BETA/AP Photo/Silvia Izquierdo
BETA/AP Photo/Silvia Izquierdo

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Perua vraća se sa bronzanom medaljom sa šampionata Latinske Amerike koje se održava u susednom Čileu.

"Inke" su rano jutros u utakmici za bronzu savladale Paragvaj rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a već na startu drugog Andre Kariljo dovodi Perunace u vođstvo.

Napadač lisabonskog Sportinga se najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu u gužvi posle kornera i volej udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu Husta Viljara.

kariljo

Paragvajci su najbolju priliku za izjendačenje propustili u 69. minutu meča, nije je iskoristio Edgar Benitez, štoper Perua Askuse je fantastičnim uklizavanjem sprečio da lopta uđe u gol, da bi sve dileme oko pobednika rešio Paolo Gerero minut pre kraja utakmice na asistenciju rezerviste Hoela Sančeza iz odlično razvijenog kontranapada.

gerero

Golove i najzanimljivije detalje sa meča za bronzu pogledajte u prilogu.



Zanimljivo, Paolo Gerero je overio trujumf Perua svojim četvrtim golom na turniru čime je ovaj iskusni napadač izbio na čelo liste strelaca na ovogodišnjem Kopa Amerika.

gerero

Finale je na programu večeras u Santjagu, u njemu se sastaju domaćin Čile i najveći favorit Argentina. Počinje u 22 h po srednjeevropskom vremenu.

Čile pred svojom publikom juri svoju prvu titulu kontinentalnog prvaka, Argentina 15-tu i ima priliku da se izjednači sa rekorderom i još uvek aktuelnim šampionom Urugvajem. 'Gaučosi' su poslednju titulu na Kopa Amerika osvojili pre 22 godine u Ekvadoru.

Zanimljivo, na poslednja četiri prvenstava Latinske Amerike na kojima je Čile bio domaćin (od šest ukupno, ovo je sedmo), Argentina je postajala šampion. Poslednji put to se dogodilio 1991. godine, tada su 'Albiselesti' bili aktuelni svetski vicešampioni, isti je slučaj i sada.

Samo jedanput u istoriji su se Čile i Argentina našili u finalu, bilo je to pre 60 godina, 'Gaučosi' su slavili minimacem u Santjagu protiv domaće selekcije i postali prvaci kontinenta jublilani 10. put. Jedini gol na tom meču postigao je najbolji strelac tog šamponata  iz 1955. godine Rodolfo Miheli.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 04.07.2015
13:31

Gerero mi se dosta sviđa, kao igrač. Mogao je da pređe u neki evropski klub, a ne u Flamengo...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 04.07.2015
11:59

kad je peru dao prvi gol i poceo da slavi na snimku se vidi kao da se jedna devojka skida tamo negde na 1:06