Bruka ili ne? Njih dvojica ne putuju na dodelu "Zlatne lopte", sada više nema dileme!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.12.2018.
10:30
Izvor: Sportske.net

Nisu ni u top tri, što ipak predstavlja još jedan dokaz da ne postoje nikakvi kriterijumi...

EPA/VALERIANO DI DOMENICO
EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Povezane vesti

Prema informacijama italijanskih i španskih medija u ponedeljak Kristijano Ronaldo i Antoan Grizman se neće pojaviti na dodeli "Zlatne lopte".

To drugim rečima znači da Portugalac neće odbraniti titulu i osvojiti šesti trofej namenjen najboljem na svetu, ali izgleda da nije među prva tri, kao ni Antoan Grizman koji neće takođe doputovati u domovinu.

Ni on, ni Atletiko nisu krili frustraciju što nije na podijumu, iako je uz Mundijal, osvojio LE.

Sa druge strane, izgleda da više nema dileme, Luka Modrić će osvojiti titulu najboljeg na svetu, prvi balkanski igrač u istoriji kome to polazi za rukom, ili bolje rečeno prvi sa prostora bivše Jugoslavije, ako Bugare računamo u Balkan (Stoičkov je bio najbolji 1994. ispred Bađa i Maldinija).

Ovo će biti i novi udarac za Ronalda, ako ostane iza Varana i Mbapea, kako se priča, odnosno, ako ne bude na podijumu, što je čini se, izvesno.

U svakom slučaju, dominacija Portugalca i Mesija je prekinuta, a "Zlatna lopta" prvi put od Rikija Kake i 2007. godine dobija novog vlasnika.

O ovoj odluci se može polemisati, Modrić je zaslužio "Zlatnu loptu", ali da Ronaldo ne bude ni među prva tri je iznenađenje, s obzirom na 15 golova u Ligi šampiona prošle sezone i odlične partije za Juve ove jeseni. On na Mundijalu sa Portugalom nije uradio ništa, ali je dao četiri gola u četiri utakmice, njegov tim eliminisan je od Urugvaja u osmini finala.

Zanimljivo da je Modrić proglašen i za najboljeg igrača Lige šampiona u prošlom izdanju, iako je dao jedan gol i imao jednu asistenciju u Realovoj trećoj tituli u nizu.

Podsetimo, Ronaldo se nije pojavio ni na dodelama za najboljeg u Ligi šampiona, gde je postigao i najlepši gol i bio drugi iza Modrića, ali ni na dodeli FIFA za najboljeg igrača sveta, gde je takođe bio iza Modrića, a njegove "makazice" protiv sadašnjeg kluba donele su mu nagradu "Puškaš".

On će danas biti u timu Juventusa na teškom gostovanju u Firenci, klub stoji iza njegove odluke, makar je tako bilo u prethodnim slučajevima kada je propustio dodelu, uz objašnjenje da je fokusiran na treninge, iako u to niko ne veruje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Saturday, 01.12.2018
19:36

Luka Modrić je zaslužio ovu nagradu sjajna sezona iza njega. Ronaldo nije imao zabilježen uspjeh na Mundijalu, a Liga Evrope ipak nije nivo Lige Sampiona što se tiče Grizmana koji je bio član i daleko jače Francuske reprezentacije u odnosh na Modrića i Hrvatsku.

avatar
T. Henry
Saturday, 01.12.2018
18:21

Čudite se za Ronalda a za Mesija ne? Isto kao CR bio neuspešan na svetskom, ali je bio zlatna kopačka i najbolji strelac i asistent spanske lige gde je osvojio duplu krunu

avatar
Monday, 03.12.2018
02:02

Ma kakva primera druze

avatar
T. Henry
Tuesday, 04.12.2018
17:24

I Ronaldo igrao tu primeru pa gde je bio? I Seria A je sada smešna, sve je slabije

avatar
Tukumba
Monday, 03.12.2018
23:42

Messi je smesan kao i Primera

avatar
Nemanja Bojović
Saturday, 01.12.2018
14:17

Aman ljudiii, kakav Modriiić?!

avatar
Badr Hari
Saturday, 01.12.2018
13:33

Neviđena bruka ne dati ZL čoveku koji je dao 3 gola na SP Špancima i omogućio Portugalu da u 1/8 finala ispadne od budućeg Svetskog prvaka... oh, pardon, nije Urugvaj osvojio SP nego Francuzi, a oni su u 1/8 finala... nebitno, čovek je napunio Apoel i dao Bufonu gol makazicama, a kao što znamo zahvaljujući tom golu u 93. minutu revanša je Real pokr... a ne, to nije bio taj gol, ovaj je bio u prethodnoj utakmici, ali svejedno Real svakako ne bi prošao polufinale niti bi dobio Liverpool u finalu da nije bilo njegovih golova u tim utakmicama... dobro, nije ih bilo, ali je svakako sam osvojio LŠ i sve to kao nije dovoljno za još jednu više nego zasluženu ZL... bruka. :(

avatar
Boixos_Nois
Saturday, 01.12.2018
13:16

Real bi prošle sezone sa Ronaldom imao najgoru sezonu u historiji kluba da im sudije nisu toliko pomagale u LŠ. Ja se ne sjećam da je Barcelona ikada imala 17 bodova, a u kupu su ispali od Leganesa, a LŠ ne znaju ni oni sami kako su osvojili. Dalje, Modrić je bez Reala i Ronalda na SP-u došao do finala, a Ronaldo je bez njih ispao u osminifinala. Ako je Ronaldo mogao dobijati zlatne lopte prethodnih godina prije Messija samo zbog uspjeha tima tj. Reala u LŠ onda i Modrić zaslužuje ovu zbog SP. Zapravo, kad malo bolje razmislim, Mesi je i ove godine najbolji igrač ako se gleda individualni učinak tako da ne znam zašto se Ronaldo ikako spominje...

avatar
Liga BBVA
Saturday, 01.12.2018
21:46

Znaju oni vrlo dobro kako su 'osvojili' prošle godine LŠ, kao i pretprošle, natprošle i 2013/14 - sudijskim pljačkama, s' tim što su to prošle godine bile najveće pljačke u istoriji fudbala i niti jedna jedina regularna utakmica od svih 7 u nokaut fazi LŠ, uključujući i finale koje je Ramos znamo i kako rešio. Može li klub koji u sopstvenom prvenstvu zaostaje 17 bodova da na bilo koji drugi način, osim pljačkom, dođe i do 1/4 finala, a kamoli dalje? Naravno da ne, što su i dokazali protiv PSG-a u 1/8 finala. A da je ZL zaista nagrada za najboljeg fudbalera onda o svim klupskim i reprezentativnim uspesima i neuspesima ne bi ni pričali već bi je dali Messiju, ne samo zato što je izmislio fudbal za sve njih, već i zato što je i u protekloj sezoni i u ovoj i u kalendarskoj godini i kako god goćeš bio daleko bolji od svih njih.

avatar
Don Andres
Saturday, 01.12.2018
13:15

ronaldo i ne treba da bude u top 3 i tako je trebalo biti zadnjih par godina. vidite i sami da samo pominjete nekakve njegove golove kad govorite koliko je bio dobar a sasvim je jasno da je fudbal mnogo vise od pukog postizanja golova. ovde je jedina tragedija sto messi nije glavni favorit za nagradu. covjek i dan danas u svakom mecu uradi nesto sto izmami uzdahe i ponudi nesto novo fudbalu. uz to je i najbolji strijelac u godini na izmaku. pored toga sto je najbolji golgeter u godini zvanicno je bio i najbolji plejmejker u istoj. to je nesto o cemu i ronaldo i mbape i grizman i modric i svi drugi mogu samo da sanjaju. niko od njih nema kapacitet da u istom trenutku bude najbolji golgeter i najbolji plejmejker na svijetu.

avatar
Monday, 03.12.2018
02:05

Najbolji asistent i strelac u istoriji LS....

avatar
fadsasdfads
Monday, 03.12.2018
23:37

Ne tyreba ni Messi jos od 2015 njega nigde nema

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 01.12.2018
11:59

Salah je dobio Puškaša za neki glupav gol...

avatar
Paul Kersey
Saturday, 01.12.2018
11:59

FIFA korimpirana organizacija bez ikakvog kredibiliteta.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 01.12.2018
11:57

Kopa vas sto Ronaldo nije u top 3 a to sto Mesi nije u top 5 nikom nista , uzeo je samo duplu i bio naj strelac i ass ... mizeran ucinak xD

avatar
Mangus
Saturday, 01.12.2018
16:12

Duplu sta? Ligu i kup u Spaniji? Cestitke na tome, ali Grizman je uzeo LE i Mundijal. Mbape je uzeo titulu u Francuskoj i Mundijal. Varan LS i Mundijal... Kako je Mesi ista bolji od njih?

avatar
Amar Zornic
Sunday, 02.12.2018
00:41

To sto je neko clan najuspesnijeg tima nmz biti kriterijum za najvoljeg igraca . Nisu ni Messi ni CR7 krivi sto se nisu rodili ko Francuzi :)) . A sto se tice ZL za mene je jedini logicsn izbor Grizman

avatar
T. Henry
Saturday, 01.12.2018
23:04

Najbolji strelac i asistent spanske lige

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Saturday, 01.12.2018
11:53

Ovo je najgolema farsa u istoriji zlatnih lopta... Dok igraju Ronaldo i Messi moraju da budu prvi 2 kandidata jer dominiraju u individualnim rekordima i impakt na terenu jer za to se dodjeluje ova nagrada jel ? Sa ovim mi treba da verujemo da modric ima pogolemi impakt na teren od Ronaldo i Messi ? Posebno Ronaldo koji drzi sve individualne rekorde i imao je u Realu i ima jos fantasticnu sezonu i u Juventusa, ali dobro mislim da Ronaldo ne treba zlatna loptu vec da zlatnu loptu treba Ronalda. Ako se desi ovo izgubice sav svoj kredibilitet i vrednost to priznanje.

avatar
Boixos_Nois
Saturday, 01.12.2018
13:25

Ronaldo koji drzi sve individualne rekorde? Koje? :D

Most goals: Messi
Most assists: Messi
Most chances created: Messi
Most successful dribbles: Messi
Most Key Passes: Messi
Most Free Kick goals: Messi
Most MOTM awards: Messi

I prije nego što napišeš gdje je Messi bio protiv Rome, ja ću ti unaprijed napisati da je Messi dao 3 gola protiv Čelzija, 3 gola protiv Reala, 1 protiv Atletika + asistencija neki dan, a svi ti klubovi su i jači od Rome.

avatar
zzzzxzxz
Tuesday, 04.12.2018
00:31

Hahahah Goals:Ronaldo Dribbles:Neymar Cretaed Chances:De Bruyne

avatar
Monday, 03.12.2018
02:07
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 02.12.2018
16:12

Kakva opsednutost jednim igracem cudo Ma za koji klub si navijao prije Messia ? Za nikog bio si u vrticu Nakon Messia opet za nikog vjerovatno

avatar
Markos
Sunday, 02.12.2018
02:38

Hahahah jesi interesantan ,evo ti nekih 30-ak Ronaldovih rekorda,da krenem da pisem imao bi do zore :)

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=2408591.html

avatar
Steffmajster
Saturday, 01.12.2018
11:51

normalno da je bruka, ali to se i moze ocekivati od njega... da mu nije bio perez ostao bi na tu jednu zl iz junajteda

avatar
Covek Sismis
Saturday, 01.12.2018
12:48

@Steffmajster Moze li neko obrazlozenje za tvoju tvrdnju da Ronaldo nije zasluzio vise od jedne Zlatne lopte? Pre toga da naucis pravopis i pocnes da koristis znakove interpukcije, pravilo velikog slova itd. Nakon sto savladas lekcije iz Osnovne skole mozes sebi da dopustis da nipodostavas jednog od najvecih koje je ovaj sport imao.

avatar
Covek Sismis
Sunday, 02.12.2018
17:58

Steffmajster, razumem ja dobro tebe nego si ti malo bezobrazan. Prvo, pravila pravopisa su ista i u makedonskom i u srpskom jeziku, to je jasno. Drugo, da sad umes da koristis pravopis kako treba ali i dalje Ronaldovo i Perezovo ime pises sa malim slovom, zasto? Trece, i dalje nisi adekvatne dokaze ili bilo kakve logicne razloge zasto Ronaldo nije zasluzio vise od 1 ZL i kako je to Perez uspio da utice na to sto je Ronaldo (uz Mesija) za klasu bolji od svih drugih fudbalera ise od deceniju?

avatar
Badr Hari
Sunday, 02.12.2018
15:44

Не трошете време, бидејќи човекот е лилјак 284. профил на далибор. :D

avatar
Steffmajster
Sunday, 02.12.2018
12:50

izvini Sismisu, ali tvoj problem ako me ne razumes... toliko mogu, jer sam Makedonac... Можам да ти пишувам на македонски јазик, доколку сакаш, но не верувам дека ќе ме разбереш :) a u vezi ronalda, to je jasno svima da marketing i tata perez su kao sto sam reko odgovorni za vecinu zl pozz

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.12.2018
11:47

Barselona 11, real 11, Milan 8, juventus 8.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.12.2018
11:44

Ako Bugare racunamo u Balkan?! Da li ti uopste znas po cemu je poluostrvo na kojem zivis dobilo ime?!

avatar
Coole
Saturday, 01.12.2018
11:41

Totalno izgubila smisao ova dodjela, mada moze da je osvaja ko hoce, zna se da su messi i ronaldo miljama ispred svih drugih...

avatar
Antihepi
Saturday, 01.12.2018
11:36

Мбапе мора да узме!

avatar
Covek Sismis
Saturday, 01.12.2018
12:56

@Anihepi Kakav bre Mbape?! Po cemu je isti zasluzio nagradu ispred jednog Ronalda, Mesija, Salaha, pa i precenjenog Modrica itd. Mbape je veliki talenat i mozda Zlatna lopta za par godina ali u ovom trenutku kada isti ne moze da za godinu dana dobaci ni do 30 golova, dok ova 2 vanzemaljca iz sezone u sezonu trpaju preko 50 pogodaka (da ne racunamo asistencije), ne mozemo o tome diskutovati.