Bufon posle suza uputio još teže reči, znate zbog čega je plakao?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.11.2017.
23:57
Izvor: Sportske.net

Legenda ostaje legenda, porazi ga ne čine manjim.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Kapiten i golman reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon večeras se na neslavan način oprostio od dresa Azura pošto je njegov tim ostao bez plasmana na SP.

Nakon što je odmah posle utakmice pred kamerama briznuo u plač, Bufon se tužnim rečima oprostio od nacionalnog tima, kao što je i najavio.

"Ovo je veliko razočarenje. Ne zbog mene, je rovde nisam bitan ja, već zbog našeg fudbala, jer smo propustili da uradimo nešto veliko za svoju zemlju. To je jedino zbog čega žalim, a ne zbog toga što završam karijeru, jer vreme prolazi i ide dalje. Žao mi je što na mojoj poslednjoj zvaničnoj utakmici nismo uspeli da se domognemo plasmana na SP", rekao je Bufon i nastavio:

"Oni koji su igrali baraž ranije znaju koliko su ovakvi mečevi psihološki teški, kada juriš rezultat od 1:0. Nismo uspeli da se predstavimo u najboljem svetlu, u mečevima koje su odredile sitnice, koji su bili na njihovu sreću, a na našu žalost. Kada ti detalji krenu loše po tebe, onda je to tvoja krivica, kao što i da su bili na našoj strani, onda bi nam se i sreća okrenula", istakao je Bufon.


On i dalje veruje da će se Italija oporaviti posle ovog poraza, odnosno prvog Mundijala posle 1958. godine na kom neće igrati.

"Svakako da italijanski fudbal ima budućnost, jer mi imamo ponos, mogućnosti da se oporavimo posle poraza i uvek smo pronalazili način i put da se vratimo i stanemo na noge. Napuštam reprezentaciju, ali je ostavljam talentovanim momcima, među kojima su Điđi Donaruma i Matija Perin. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene sve ove godine", zaključio je Bufon.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 14.11.2017
10:00

legendo hvala ti na svemu

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 14.11.2017
03:47

Iako ne volim Juve a ni Italiju kao reprezentaciju nikad nisam simpatisao, ali ovog covega volim kao da mi je neki rod. Mozda je bilo boljih golmana od njega, ali ono sto je Djidji uradio tokom njegove karijere ostavlja impresivan utisak. Ostaje zal za tim klempavkom sigurno, koliko god on bio skroman, verujem u to. Djidji je jedan neverovatan golman, ali jos veci covek! Nije stvar u tome samo igrati fudbal, osvajati trofeje i zaradjivati ogroman novac. Ima nesto i u tome sta ostavljas narednim generacijama, a Bufon je ostavio pravi primer kako jedan, ne samo fudbaler, vec u globalu sportista, treba da se ponasa. Za mene ce uvek, u svetu fudbala biti sinonim za postovanje. Kapa dole za sve sto si uradio, za svaki lep gest koji si napravio, za svaku odbranu koju si napravio i jos mnogo toga...Fudbal ce ostati uskracen za jednog od najvecih gospodina ove igre i zao mi je sto mladje generacije koje dolaze, nece moci da uzivaju u tvojim igrama i uce kao sto smo to mi. Naklon do poda!

avatar
Stabber
Tuesday, 14.11.2017
03:36

Ziva legenda!!

avatar
Tuesday, 14.11.2017
03:02

Krah ce dozivet talijanski fudbal

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 14.11.2017
01:17