Bundesliga - Dortmund kiksira, Lajpcig prosuo nemoguće!

Autor: Stefan Matić
sreda 17.06.2020.
22:23
Izvor: Sportske.net

Majnc imao dosta više motiva od domaćina.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Leverkuzen i Hofenhajm slavili protiv Kelna i Augzbura sa po 3:1, nervozna Borusija razočarala svoje navijače porazom od 2:0. Lajpcig prosuo vođstvo od dva gola protiv Fortune 2:2. 

Augzburg 1:3 Hofenhajm

Gosti su blizu kvalifikacija za Ligu Evrope posle večerašnje pobede u gostima. Sva tri gola smo videli u drugih 45 minuta, Dabura je postigao dva gola u tri minuta, Izraelac je pogađao u 59-om i 62-om minutu.

Vargas je uspeo da smanji na 2:1 sedam minuta kasnije. Gosti ipak beleže važnu pobedu i zauzimaju poziciju sedam dva kola pre kraja.

U završnici gosti overavaju pobedu u 89. minutu, strelac je Bebu.

Bajer Leverkuzen 3:1 Keln

"Farmaceti" su na pauzu otišli sa dva gola prednosti. Već u sedmom minutu Bender pogađa na asistenciju Bejlija, da bi Haverc povisio na 2:0 pet minuta pred odlazak na pauzu.

Keln pruža otpor posle pauze, Bornauv smanjuje na 2:1 u 59. minutu, ali tri boda ostaju kući za to se pobrinuo Dijabi golom u 83. minutu za konačnih 3:1

Borusija Dortmund 0:2 Majnc


Domaći neprepoznatljivi na terenu, Vicel je imao šansu, ali odbrana gostiju dobro reaguje. Majnc stiže do prednosti posle prve ozbiljne šanse, Burkadart donosi vođstvo gostima u 33. minutu odličnim udarcem glavom.

Samo četiri minuta po povratku sa pauze 2:0 za Majnc. Mateta povisuje vođstvo gostiju iz penala koji je skrivio Pišček.

Imao je Majnc još par prilika za ubedljiviju pobedu, Dortmund dosta agresivan i nestrpljiv tokom drugog dela igre, ali bez rezultata. Narednog vikenda idu na noge Lajpcigu, ovo može biti odlučujući meč za poziciju broj dva u Nemačkoj.

RB Lajpcig 2:2 Fortuna Dizeldorf

"Bikovi" su napadali i imali inicijativu tokom većeg dela utakmice. Ipak tek u drugom delu igre domaći stžu do golova. Kampl je načeo goste u 60-tom minutu a Verner povisuje na 2:0 samo tri minuta kasnije.

Fortuna je uspela da smanji preko Skržibskog u 87. minutu,  a onda i izjednači preko Hofmana u 92. minutu. Neverovatna završnica za maltene prežaljenog iz Dizeldorfa.


        
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke