Bundesliga i Premijer liga, koja je glavna razlika? Nova zvezda Čelsija otkriva!

Autor: Nikola Miloradović
subota 10.10.2020.
13:34
Izvor: Sportske.net

Prema mnogima Premijer liga je najjača fudbalska liga na planeti, ali i Nemci imaju čime da se pohvale.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Bundesliga i Premijer liga su prema brojnim parametrima najbolje lige na planeti, ipak, generalno je mišljenje da je PL na prvom mestu, a da je iza Engleza, kada se sve sabere i oduzme, španska Primera.

Mišljenja su različita i teško je zaista utvrditi pravi redosled, ali Nemci su lideri u brojnim kategorijama, činjenica je da ove tri lige spadaju u sam vrh evropskog i svetskog fudbala.

Da se u Engleskoj ipak igra najbolji fudbal na svetu, suptilno je potvrdio i novi fudbaler Čelsija Kai Haverc.

Nemački reprezentativac je u intervjuu za klupski sajt izjavio da Bundesliga nije lošija od Premijer lige, ali...

"Intenzitet u duelima i sprintovima je mnogo veći. Potpuno je drugačija liga i utakmice su veoma iscrpljujuće.

Bundesliga nije lošija, ali sam primetio razlike. Čini mi se da ovde nema prosečnih ili loših igrača, svi su na veoma visokom nivou
", izjavio je Haverc.

Iako nije hteo da prizna da je PL bolja od elitnog ranga u njegovoj domovini, čini se da je ipak izneo razlike koje po fudbalskim paramtetrima elitni šampionat u Engleskoj stavljaju ispred.

Baner 5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 10.10.2020
15:33

Овај задњи пасус све говори. Нема просечних и лоших. Квалитет је уједначенији, нема екипа као што су Леванте, Алмерија исл. У Премијер лиги Астон Вила, која је умало испала, напуни Ливерпулу 7 комада лагано.

avatar
Robert Lewandowski
Saturday, 10.10.2020
14:17

I onda te gromade iz PL dodju na Bajern i prime neretko dvocifren broj golova u dvomecu. Totenhem, Celsi, Arsenal... Su to osetili na svojoj koži. PL je najjača jer ima velik broj klubova koji se bore za Evropu, ali kada bi se sastale top 4 ekipe iz Bundesa i PL, Bundesligasi bi lagano pobedili. Bajern, BVB, Lajpcig I Lever su veoma jaki i mogu sa svima da se nose. Takodje, tu su i Mens, Frankfurt... i slični koji su takodje tukli ekipe visokog renomea.

avatar
5Agger5
Sunday, 11.10.2020
20:01

A sta je bajern osetio na svojoj kozi protiv Liverpula?
prvih 6 redosledom iz PL protiv prvih 6 u Bundesligi bi se zavrsilo u ubedljivo korist Engleza i to rezultatom min 5:1. Ti uporedjujes rezultate Bajerna protiv celzija i arsenala, iste ekipe koje su liverpul i Siti pobedjivali priblizno istim rezultatima!Trebas Bajern da uporedjujes sa Sitijem ili Liverpulom i tu se bajern vec vidjeno nije proslavio! Preostale ekipe engleza bi unistile svoj par u drugim ligama! Svaka slabija ekipa PL ima po nekoliko reprezentativaca iz raznih drzava koji bi mogli komotno da igraju u top 4 ekipama Bundeslige! Cak i u Championshipu igraju reprezentativci nekih drzava (Temo Puki, Mitrovic...)

avatar
5Agger5
Thursday, 22.10.2020
00:00

Pa fino dobio 3 komada kod kuce a u gostima jedva izvukao zivu glavu. Vidim, to si olako zaboraivo. Takodje vidim u da ne pratis PL jer ocigledno nisi upucen u igru na pomenutim utaimicama Liverpula proti chelzija i Arsenala. Kao sto vidis taj arsenal sa razlogom vise ne igra LS jer su ostale ekipe naoredovale a oni ostali na istom nivou.. Ne brinem se ja za buduce utakmice. Znam da cemo izgaziti bajern kao i svaki put do sada jer je Liverpul bajernov kriptonit. Zamisli bajern osvajac kupa i ling long lige u kojoj nema konkurencije jer kupuje sve najbolje igrace konkurenciji. Bas uspeh vredan pomena. Volim sto ekipe iz PL imaju vise kesa od bajerna i cak jedan CP moze da im preotme igraca jer mu ponudi vise. Bajern radi u Nemackoj ono sto Real radi u svetu. Nije ni cudo sto spada u najomrazenije klubove. Jedini sto im valja je organizacija unutar kluba i bogatstvo su sticali vremenom ali zao im kad dodju arapi i mogu vise da plate od njih...
P.s. isti taj tvoj bajern je i politicki klub jer kao sa jedne strane ne dozvoljava da se isticu politocke poruke sem gle onih koje oni podrzavaju. Zabrane navijacima sa transparentima Kosovo je srbija da dolaze na utakmice ali doVoljavaju navijacima sa zastavom velike albanije. Sa druge strane Liv svaki put cestita dan drzavnosti srbije svim srpskim i sa razlogom je najpopularniji klub u Srbiji...

avatar
Robert Lewandowski
Thursday, 15.10.2020
01:21

Bajern nije osetio nista, oćeš da kažeš da je to bio neki ubedljiv poraz? Svi znamo da Bajern tada nije imao trenera, ne možeš na osnovu jedne utakmice utvrđivati nešto. Bajern u kontinuitetu uništava ekipe iz PL. Ne brini se ako naleti Bajern na Liverpul dobiće i oni svoju porciju. Bas nas je Siti pobedjivao ahahaah, svaki put smo bili pre njih u grupi, pobedjivali nas kada smo imali zasigurano prvo mesto... 😂 Bajern je sampion Evrope, osvajač 5 teofeja ove sezone i neki veštački Siti niti nadmeni Liverpul ne mogu da se nazovu boljim ekipama. Bas je Liverpul tukao Celsi, svaki put je bilo tesno, pobeda sa 1,2 gola razlike, čak mislim da su ih Plavci skoro i pobedili. Od Arsenala su isto samo tako znali da izgube. Lajpcig je izbacio Totenhem, Atletiko... I ti ih smatraš kao smešnom ekipom... Videćeš šta će uraditi MU, to će biti pokazna vežba da je PL precenjena. BVB bi lagao ocetkala Siti, pa i Liverpul što da ne. Jedva čekam te duele. Milioneri zamalo nisu izbacili PSG koji je na kraju završio u finalu LŠ.

avatar
Wizard08
Saturday, 10.10.2020
13:52

U fizickoj spremi to jeste tako,i nijedna druga liga u tim parametrima ne moze se porediti sa pl.e sad talenat je nesto drugo toga svakako ima najvise u spaniji.

avatar
neodoljiv
Saturday, 10.10.2020
15:21

Sad trenutno u Spaniji sigurno nema vise talenta. Videcemo jos ove godine u LS