Bundesliga - Rolerkoster u Menhengladbahu, Dortmund dao dva gola i izgubio!

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.01.2021.
22:26
Izvor: Sportske.net

Domaćin ostvario veoma važan trijumf.

EPA-EFE/LARS BARON
EPA-EFE/LARS BARON

Povezane vesti

U 18. kolu nemačke Bundeslige, veoma uzbudljiv duel dve Borusije pripao je domaćem Menhengladbahu gde je na kraju bilo 4:2.

Već na startu meča sve je prštalo od akcije, domaćin je postigao gol već u drugom minutu, ali je on poništen zbog prekršaja Nojmana.

Sve je ipak bilo regularno devet minuta kasnije, Niko Elvedi je sjajno reagovao na centaršut Hofmana i doveo svoj tim u vođstvo.

Radost Menša trajala je kratko pošto je na scenu stupio Erling Haland, Norvežanin je sa dva brza gola u u 22. i 28. minutu preokrenuo rezultat posle odlične saradnje sa Sančom koji je bio dvostruki asistent.

Mogao je Dortmund i do ubedljivije prednosti kada je Džanov udarac praktično sa gol linije odbranio Štindl, ali je u 32. minutu usledila kazna.

Niko Elvedi se ponovo našao na pravom mestu u pravo vreme i odbitak posle udarca Štindla sproveo u mrežu Birkija.

Odmah na početku drugog poluvremena usledio je novi preokret, Rami Bensebaini je probio po levoj strani, lako se oslobodio čuvara i loptu plasirao u drugi ugao gola "milionera" u 49. minutu meča.

Pitanje pobednika rešio je Markus Tiram, Francuz je bio najvši u skoku u 78. minutu nakon kornera Nojhausa i savladao nemoćnog Birkija za veliki trijumf Menša koji se posle ovog meča nalazi na četvrtom mestu Bundeslige sa 31 bodom, dva više upravo od Dortmunda na petom mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke