Bundesliga - Samo jedan bolji od Jojića!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.11.2014.
14:38
Izvor: Sportske.net

Sputan trenutnim statusom koji ima u Borusiji Miloš Jojić još uvek ne uspeva da se iskaže u punom sjaju ali poslednje istraživanje preciznih nemačkih statističara svrstava Srbina na drugo mesto najaktivnijih fudbalera u Bundesligi.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Kada je pre manje od godinu dana FK Partizan saopštio da je Miloša Jojića prodao dortmundskoj Borusiji srpska i nemačka fudbalska javnost našli su se u čudu.

Reprezentativac Srbije slovio je za veliki potencijal ali niko nije mogao ni da zamisli da će tadašnji vicešampion Evrope i najveća konkurencija Bajernu u trci za trofejima u Nemačkoj investirati u Miloša Jojića.

Ubrzo je Zeka pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje za Borusiju a samo usled velike konkurencije u timu Jirgena Klopa Srbin još uvek ne uspeva da se iskaže u punom potencijalu.

Ono što izdanak Partizanove fudbalske škole kao rezervista za sada uspeva da uradi spada u top klasu. Možete da se vajkate na takvu tvrdnju ali precizna nemačka statistika govori u korist Miloša Jojića.

Na zvaničnom sajtu Bundeslige nalazi se statistika koja se tiče najagilnijih fudbalera u nemačkom šampionatu a ako nama na verujete na reč slobodno bacite pogled - Miloš Jojić zauzima drugo mesto iza Arjana Robena!


Kako i sami nemački mediji pišu pomalo je neočekivano da momak koji nema status standardnog prvotimca u Borusiji iz Dortmunda bude drugi najagilniji ili najaktivniji fudbaler Bundeslige ali brojke su te koja demistifikuju ono što se golim okom ne može videti.

Milos Jojic
Foto: Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Precizni nemački statističari došli su do podatka da je Miloš Jojić drugi najaktivniji fudbaler Bundeslige na osnovu četiri aspekta - dobijenih duela, uspešnih pasova, broju sprinteva i udaraca ka golu.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Bundeslige, Jojić u proseku na svaka tri minuta ulazi u duele sa protivničkim igračima a pri punom sprintu razvija brzinu od 34 km/h što je parametar u kojem može da mu parira samo Pjer-Emerik Obamejang.

Kada se uzme u obzir da mu je prosek uspešnih dodavanja 84.8 a da na gol ne šutira tako često, jasno je zašto Miloš Jojić sa 624 poena zauzima drugo mesto na pomenutoj tabeli.

Veoma je važno istaći da Miloš Jojič ovakav učinak ima sa svega 487 minuta provedenih na terenu u tekućoj sezoni. Jojić je u Bundesligi samo pet puta bio starter od početka sezone ali i taj podatak vrlo brzo može da se promeni u njegovu korist jer se Marko Rojs povredio za vikend i čeka ga duža pauza.

Posle svega, možemo samo da skinemo kapu momku koji tek treba da se razvija i izraste u vrhunskog igrača.

Ukoliko ostane na pravom putu nema sumnje da ćemo Miloša Jojića gledati još dugo na velikoj sceni sa mnogo većim ulogama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Tuesday, 25.11.2014
15:58

Voleo bih da decko dobije priliku i pokaze sta zna...jos sedenja na klupi bi negativno uticalo na njega.

avatar
dejanera
Tuesday, 25.11.2014
17:13

Na njega nista ne moze negativno da deluje!!! Momak ima "sredjenu" glavu i zasigurno ce biti igracina.

avatar
PintoDaCosta
Thursday, 27.11.2014
08:51

Druze, mozes imati koliko god hoces sredjenu glavu kako kazes... Ali ako ne igras duze vreme pocne sve u njoj da ti se raspada...naravno ako volis da igras i zelis..