Čalhanoglu sa "popravnog" srušio Juve, Inter slavio posle 10 godina u Torinu!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 03.04.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Juventus ostaje na četvrtom mestu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Intera pobedili su na gostovanju Juventus 1:0 u derbiju 31. kola Serije A i tako pobegli današnjem rivalu na plus četiri, ostavivši ga na četvrtoj poziciji tabele italijanskog šampionata.

Strelac jedinog gola bio je Hakan Čalhanoglu sa penala u nadokandi prvog poluvremena i tako kaznio Juventus za promašaja iz većeg dela prvog dela igre kada su bili daleko dominantniji rival.

Vlahović je već u prvom minutu pokušao, ali je njegov slab udarac lako zaustavio Samir Handanović.

Prvo veće uzbuđenje pred golom Juventusa viđeno je u osmom minutu kada je Škrinjar lepo šutirao glavom nakon centaršuta iz kornera, ali je Ščesni lagano odbranio udarac.

Dva minuta kasnije Juventus je posle gužve u kaznenom prostoru pogodio prečku, kojoj je kumovala i loša intervencija Handanovića, ali se u nastavak meča ušlo bez promene rezultata.

U 10. minutu Vlahovićev udarac je izblokiran i završio je u korneru, a samo minut kasnije Paolo Dibala je rasplaio loptu, međutim onda je zamalo završila preko gola.

Na početku 15. minut oprobao se i Huan Kvadrado, ali ga je pročitao golman Intera, a zatim je malo nedostajalo da Alvaro Morata donese prednost "Staroj dami".

Dibala se oprobao i u 28. minutu, ali ponovo ga je pročitao Handanović, a već u narednom minutu Juventus je mogao do vođstva, međutim Brozović je spasao čist gol.

U finišu prvog poluvremena viđen je start Morate nad Damfrisom i konsultovan je VAR za procenu penala i na kraju je pokazano na "belu tačku".

Loptu je u prvom minutu nadoknade uzeo Hakan Čalhanoglu, a najbolji turski fudbaler nije iskoristio najstrožu kaznu i ostao je najnepopularniji rezultat.

Mreža se nakon odbrane Ščesnog zatresla, ali je potom dosuđen faul u napadu Turčina.

Na kraju je donete odluka da se ponovi penal, jer je De Liht ranije ušao u kaznani prostor, a loptu je ponovo uzeo Čalhanoglu i ovaj put bio daleko precizniji.

Drugo poluvreme Juventus je krenuo nešto bolje, a prvo veće uzbuđenje u nastavku viđeno je kada u 51. minutu kada je Dibala napravio dar-mar u šesnaestercu gostiju.

U 57. minutu u poslednji čas je neko od defanzivaca Intera izbacio loptu ispred Dibale, pa je Inter otklonio veliku opasnost.

U 63. minutu vrhunski potaz napravio je Vlahović pošto je majstorski izbacio Škrinjara, ali mu je nedostajalo koncetracije za nešto bolji šut.

Četiri minuta kasnije Kvadrado je uposlio Moratu, ali je španski napadač loše reagovao i lopta je otišla u gol-aut.

Zakarija je u 73. minutu pogodio stativu, a zatim je Vlahović šutirao pored gola

Nedugo zatim Čalhanoglu je oštro startovao nad Dibalom, pa se zakuvalo nakratko na terenu, međutim turski fudbaler je ubrzo izašao iz igre.

U 83. minutu oprobao se i Dibala, ali ovaj put Handanović je lako ukrotio pokušaj Argentinca, a argentinski fudbaler je imao jedan loš pokušaj iz slobodnog udarca do kraja meča.

Do kraja meča nije bilo većih prilika, osim što je u četvrtom minutu nadokande Vlahović tražio penal nakon pada u kaznanom prostoru gostiju, pa je Inter pobegao Juventusu na plus četiri, dok je tim iz Torina ostao na pet bodova viška u odnosu na petoplasiranu Romu, koja ne odustaje od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke