Čarolija Anhela Koree za Atletikov Top 3 pečat

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.04.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Vrlo važan trijumf Atletiko Madrida.

EPA-EFE/Borja Sanchez-Trillo
EPA-EFE/Borja Sanchez-Trillo

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Real Betis na svom stadionu sa 1:0 (0:0) u okviru 27. kola La lige.

Atletiko je bio opasniji protivnik na ovoj utakmici, sa nekoliko dobrih prilika, pa čak i pokušaja koji su završavali u okviru gola koji je branio Silva, ali njegova mreža, barem sa unutrašnje strane, se nije tresla.

Domaćin se, kao i obično, disciplinovano branio i Jan Oblak nije imao previše posla dok je njegov kolega s druge strane bivao na iskušenju u više navrata.

Rui Silva se posebno istakao u 61. minutu kada je izuzetnu šansu jedan na jedan imao Janik Karasko, ali tukao je pravo u golmana Betisa. No, on je poklekao u 86. minutu taman kada je izgledalo da pobednika neće biti.

Grizman je iz sredine poslao pas ka Anhelu Korei koji je više puta bio van balansa i van poseda, lopta mu se srećno odbijala, a potom je on na to dodao svoju čaroliju za oduševljenje Dijega Simeonea i navijača na „Metropolitanu“.

Tako je Atletiko upisao vrlo bitan trijumf u borbi za treće mesto. Sada imaju 54 boda, šest više u odnosu na Sosijedad, a potom slede Betis i Viljareal. I zaista, imajući u vidu formu i kvalitet, Atletiko sa dosta samouverenosti može da priča o tome da su izborili Ligu šampiona i za narednu sezonu. Ostala tri tima boriće se za to jedno mesto, prema svemu sudeći.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke