Čeh nije ni prvi, ni poslednji, fudbaler Milana prešao na hokej, Džordan se izblamirao...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.10.2019.
12:34
Izvor: Sportske.net

Debi češkog golmana, legende Čelsija i Arsenala je obišao svet. Ali, daleko od toga da je prvi fudbaler, a kamoli sportista koji je rešio da promeni teren...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Retko fudbaleri postaju hokejaši, ali dešava se.

Naime, Čeh koji je proveo gotovo deceniju i po u PL, jedan od najboljih golmana u ovom veku je prešao na hokejaški teren, debitovao za drugi tim Gilford Flejmsa, odbranio dva penala, imao nekoliko sjajnih intervencija, pokazao da će mu na ledu, kao i na travi specijalnost biti odbrana penala.

Ali, Čeh je zakasnio baš da ga proglasimo za prvog fudbalera među hokejašima, na kraju krajeva on je golman. Ali, setimo se Vitalija Kutuzova, bivšeg igrača Barija i Parme, koji je početkom veka stigao u veliki Milan. Odigrao je samo dva meča, ali bio na pozajmicama u Sportingu iz Lisabona, igrao za Samp, nikada ovaj reprezentativac Belorusije nije krio da, kao i velika većina njegovih zemljaka više voli hokej.

I dočekao je, naime, povukao se u 30. godini, ali zbog umešanosti u kladioničarski skandal, kažnjen je sa 40 meseci suspenzije, pa je rešio da se oproba u hokeju i to kao golman.

Nastupao je za "Đavole" iz Pro Sesta, tim koji ima iste boje kao Milan, pa ako nije mogao da daje golove u dresu "rosonera", a ono u istim bojama brani na ledu.

Zemlje bivšeg SSSR su mnogo više naklonjene hokeju nego fudbalu, a jedan od najvećih sovjetskih fudbalera svih vremena Vselovod Bobrov, bio je takođe i jedan od najboljih hokejaša. U stvari, on je igrao fudbal za Ruse, Jugoslavija ga je sprečila 1952. da osvoji medalju u fudbalu, ali je 1953, prešao na hokej pa je slavio na ZOI u Kortini D'Ampeco sa SSSR.

A šta je sa atletama iz drugih sportova.

Najveće razočaranje je doživeo Džordan, najbolji košarkaš u istoriji je posle tri prstena sa Čikagom, probao da se probije u MLB, ali je u bejzbolu bio suviše loš da igra sa profijima. Kažu da je bio silno razočaran, iz besa se vratio u NBA da uzme još tri prstena.

Mnogo uspešniji u promeni sporta je bio Bob Hejs, dva sprinterska zlata za Ameriku, a posle i sjajna NFL karijera u Dalas Kaubojsima.

Legendarni kapiten Rome, Bruno Konti je bio sjajan u bejzbolu, na kraju se odlučio za fudbal, verovatno vam je poznato da je legendarni Deni Ejndž imao ponude iz NBA i NFL, kao i Alen Ajverson.

Dosta fudbalera se okušalo u golfu, samo je Alen Bogosjan uspevao donekle da parira profesionalcima, a manje je poznato da je veliki vozač Formule jedan, trostruki šampion Džeki Stjuart učestvovao pre trkačke karijere na Olimpijskim Igrama u Rimu u streljaštvu.

Trenutno svet priča o Čehinji Ledeckoj ona je olimpijska šampionka u Super džiju, ali je na OI zlato osvojila i u snoubordingu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 15.10.2019
14:10

Bolt sa atletike na fudbal

avatar
Kibox
Tuesday, 15.10.2019
13:27

Dzordan NBA, bejzbol i golf. Mada ne znam uspehe za druga dva...