Čelsi večeras u strahu, postaće Jovićev plen?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.05.2019.
15:50
Izvor: Sportske.net

"Plavci" u velikim problemima pred odlučujuće mečeve u sezoni.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Čelsi ima turbulentnu sezonu iza sebe, ipak, dobrim rezultatima u poslednjih nekoliko mečeva mogli bi drastično da poprave situaciju.

Večeras se u polufinalu Lige Evrope sastaju sa Ajntrahtom iz Frankfurta, potom za vikend igraju meč sa Votfordom u okviru Premijer lige.

Ciljevi su osvajanje LE i četvrto mesto u Premijer ligi, a u finalne mečeve u sezoni "Plavci" ulaze sa nekoliko velikih problema.

Antonio Ridiger je završio sezonu, on se povredio još tokom poraza od Liverpula (0:2), ali je doneta odluka da proba da odigra kroz povredu do kraja sezone.

To se nije isplatilo, ponovo je nastao problem sa meniskusom tokom duela sa Mančester junajtedom, pokidao je nemački reprezentativac meniskus i provešće tri meseca van terena.

Da stvar bude još gora, povredu Ahilove tetive doživeo je i iskusni Geri Kejhil, te Sari za mečeve protiv Ajntrahta i Votforda može da računa samo na Davida Luiza i Kristensena od centralnih bekova.

Tu je i Sezar Aspilikueta, koji ume da se snađe na poziciji štopera, videćemo ko će se Luizom igrati u paru, on ili Danac.

Povrede Ridigera i Kejhila olakšavaju posao našem Luki Joviću, jednom od najboljih strelaca Bundeslige i Lige Evrope ove sezone, a "Plavci" će večeras u prvom meču polufinala gostovati u Frankfurtu.

Srbin će biti u centru pažnje, videćemo da li će nastaviti svoj golgeterski niz, sigurno je da će imati lakši zadatak nego što se očekivalo.

Utakmica između Ajntrahta i Čelsija je na programu večeras od 21h na "Komercbank areni" u Frankfurtu, revanš je na programu za nedelju dana u Londonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke