Čelsijev minimalac, KPR tone

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 22.03.2015.
18:53
Izvor: Sportske.net

U utakmicama koje su počele u 17h slavili su gosti. Čelsi je, možda i teže nego što se očekivalo, savladao Hal rezultatom 2:3, dok je Everton bio bolji od KPR-a sa 1:2.

Beta/AP Photo/Lynne Cameron, PA Wire
Beta/AP Photo/Lynne Cameron, PA Wire

Povezane vesti

Već u drugom minutu Čelsi je poveo. Matić je započeo akciju, Košta je u padu uspeo da prosledi loptu do Azara, koji se 'stuštio' ka golu i izuzetno preciznim udarcem savladao Mekgregora.

Hal je pokazao da se neće predati samo tri minuta kasnijem kada je Endandes izašao sam pred Kurtou i bukvalno ga pogodio u grudi.

Čelsi je kaznio taj promašaj, već u devetom minutu bilo je 0:2, Košta je iz jako teške pozicije iskosa sa desne strane sjajno šutirao i pogodio sam ugao gola.

Očekivalo se da je utakmica rešena, verovatno su to pomislili i fudbaleri Čelsija koji su se opustili i Hal se vrlo brzo potpuno vratio u meč.

U 26. minutu Elmohamadi je sjajno ispratio akciju Robertsona, koji je prevario Ivanovića i Vilijana po levoj strani Halovog napada, odlično centrirao, a Egipćanin je bio na pravom mestu i tako smanjio na 1:2.

Samo dva minuta kasnije Hal je došao do izjednačenja. Veliki nesporazum Ivanovića i Kurtoe, Ernandes je presekao loptu i izjednačio rezultat, ispravivši tako svoju grešku na početku utakmice.

Na početku drugog poluvremena, Fabregas je imao odličnu priliku, ali je bio za malo neprecizan.

U 64. minutu je Hal imao veliku priliku, ili bolje rečeno, tri u istom napadu. Fudbaleri domaćeg tima su uputili tri sasvim solidna udarca u okvir gola jedan za drugim, ali je Kurtoa sva tri puta bio na visini zadatka i tako se iskupio za drugi gol koji je primio.

U 77. minutu Remi je postigao gol uz dosta sreće. Samo dva minuta pošto je zamenio Dijega Koštu, iskoristio je dodavanje Vilijana i savladao Mekgregora. Golman Hala bio je u raskoraku i lopta je prošla kroz njegove noge i 'domilela' do mreže.

Do kraja meča Hal je pokušao da izvrši pritisak na Čelsi, Murinjo je uveo i Zumu umesto Vilijana i tako 'zabarikadirao' svoj gol.

I pored terenske inicijative, Hal nije uspeo da stvori veću priliku do kraja meča, pa je ostalo 2:3 za Čelsi.

U drugom susretu koji je počeo u 17h, Everton je stigao do pobede na gostovanju protiv KPR-a i tako verovatno prebrinuo sve brige oko opstanka, ukoliko se uopšte i postavljalo to pitanje, a domaćin će imati velike probleme da zadrži premijerligaški status.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke