Čelsijeva odluka na stadionu "duhova"

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 22.07.2020.
15:47
Izvor: Sportske.net

Sećanja se uvek vraćaju na 2005. godinu...

Instagram
Instagram

Povezane vesti

Liverpul i Čelsi nemaju nikakvih, ili bolje da kažemo nisu imali nikakvih razloga da budu rivali, ni geografski, ni istorijski, Redsi su mnogo veći klub.

A onda su na klupu sleteli Murinjo sa jedne i Benitez sa druge strane, pa je sve otišlo na nivo koji je potpuno promenio percepciju ovakve utakmice. Jer, ma koliko Murinjo dominirao u prve dve godine prvog mandata u Londonu, više od kamenčića, može se reći cigla u cipeli za njega je bio poraz u Ligi šampiona od Liverpula.

Murinjo ne priznaje tu evropsku titulu Redsa (mada drugu stranu kao i Rafu briga za to).

Jer, fantomski gol Luisa Garsije iz 2005. je odlučio ko će u finale sa Milanom, u onu istanbusku noć čuda. Španac koji je dao gol u revanšu, ili ga nije dao (sudija Luboš Mihel) je pokazao na centar se i dalje za „Noć veštica“ oblači u duha kako bi nervirao Čelsi.

Murinjo Benitez

Prvi meč je završen bez golova, u tom drugom je Galas izbacio loptu negde na gol liniji, nemoguće je reći, sudije su bile zaklonjene, nikakva tehnologija ne može da pomogne. Španac se kleo da je lopta prešla gol liniju, ali njega ne možemo da uzmemo kao pouzdanog svedoka.

"Enfild tako utiče na ljude, vide duhove, golove koji to nisu, penale koji to nisu", rekao je jednom Žoze iz Setubala aludirajući na tu nikad prežaljenu utakmicu. Njegov rat reči sa Benitezom traje od tada, mada mu je Rafa i dve godine kasnije ponovo održao lekciju, još jednom izbacio Čelsi i otišao u novo finale koje je ovoga puta izgubio.

Benitez i ne krije da mrzi Murinja. Kada ga je nasledio u Interu, rekao je da ima obavezu da nastavi rad ljudi koji su stvorili veliki Inter, pomenuo je Manćinija, ali ne i Murinja koji je prethodne sezone osvojio triplu krunu!

baner 5

Murinjo je mnogo puta to komentarisao, kao talenat „španskog konobara“ da uništi najbolji tim na svetu, a Liverpulu se na neki način osvetio poklonivši titulu Sitiju, u onoj čuvenoj utakmici kada se Džerard okliznuo i kada je propala šansa da Brendan Rodžers skine prokletstvo Redsa.

Ovo je prvi put da će se Liverpul i Čelsi sastati, a da „Crveni“ nisu prokaženi, postali su šampioni Engleske i ovaj meč za njih, sem nekog prestiža ne znači ništa. Sa druge strane Liverpul se bori za top 4. Liga šampiona za njih znači upgrade u odnosu na već sjajan prelazni rok, započet Vernerom i Zijehom, koji će se, po svemu sudeći nastaviti dovođenjem Haverca.

kosarka

Zbog toga će Lamps učiniti sve da na stadionu za koji ga ne vežu baš lepa sećanja dođe do bodova, sada smo u završnici sezone, detalji će odlučiti, mada Čelsiju ide na ruku što će Lester i Junajted igrati između sebe u poslednjem kolu. To smanuje pritisak, bod ih već torpeduje u evropsku elitu koju bi onda overili protiv Vulvsa u poslednjem kolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 22.07.2020
16:05

Koga vi to farbate? U zivot sam spreman da se zakunem da nije presla, a Murinjo nikoga ne ni mogao da ubedi da je bolje da primis cak i fantomski gol nego da ostanes bez (odlicnog) golmana i da protivnik ima penal zbog faula.