Crna Gora bez Tumbe grabi u Ligu B, Srbija sa Tumbom sve bliža Ligi C?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.11.2020.
15:36
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Bliži se rasplet, nije nemoguće da bude baš takav.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Ljubiša Tumbaković nije se proslavio na klupi reprezentacije Srbije, iako mu prethodno nije loše išlo na klupi selekcije Crne Gore.

Ali, posle šokantnog odlaska sa klupe ''Sokolova'', jer nije želeo da tu selekciju vodi protiv tzv. Kosova, popularnom Tumbi su kola krenula nizbrdo. Preuzeo je reprezentaciju Srbije koju mu je Mladen Krstajić ostavio u Ligi B i na samo dva koraka od plasmana na Evropsko prvenstvo, uz nekoliko meseci da kroz mečeve u ''regularnim'' kvalifikacijama za EP formira ekipu kadru da bude najbolja kada je najpotrebnije.

Međutim, Tumbaković nije uspeo da Srbiju odvede na EP, a kako sada stoje stvari, velike su šanse da će sa ''Orlovima'' na kraju svoje neslavne epizode ispasti i u Ligu C u Ligi nacija.

Za to vreme, Crnogorci polako, ali sigurno napreduju sa selektorom Farukom Hadžibegićem na klupi i sutra uveče će imati sjajnu priliku da eventualnom pobedom nad Kipranima izbore plasman u Ligu B.

Uoči poslednjeg kola, Crna Gora je prva u grupi, sa bodom više od Luksemburga, a Kiprani su poslednji na tabeli. S obzirom da će se igrati u Podgorici, deluje da svi uslovi postoje da se ''Sokolovi'' plasiraju u viši rang takmičenja.

"Očekujem pobedu, radimo na tome da ispunimo cilj. Ali, čeka nas teška utakmica. Kipar je pre dva dana pobedio selekciju Luksemburga, koja je u tom momentu bila favorit grupe, a kad su pobedili Luksemburžane, verovatno veruju da mogu i nas

Kipar nije 'leva' ekipa, ima i motiv, jer želi da izbegne poslednje mesto u grupi, kako ne bi igrao u Ligi D. Naš motiv je plasman u viši rang. Mi imamo i želju i htenje, mi ćemo pošteno oznojiti dres, a šta će biti na kraju - videćemo"
, izjavio je selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić, a prenose 'Vijesti'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Monday, 16.11.2020
16:57

Nekorektan tekst. Ne treba sada Tumbakovića "na lomaču". Šta nas zanimaju "Milogorci". Uvek mi moramo da gledamo u tuđe dvorište. Tumbaković nije uspeo, biće smenjen i to je to. Gledamo svoja posla, idemo dalje. Navijači očekujemo selektora koji će izabrati igrače koji će da poštuju nacionalni dres, da se primerno tome srčano bore pa makar ostali u grupi C. Ako ne može drukčije, neka igraju igrači iz srpske lige.

avatar
Borkes
Monday, 16.11.2020
16:40

Pa ne igra Tumba?!?!?! Zvao je sve sto valja, ali dzaba, kad njih igra za nacionalni dres ne zanima!!!
Pa isti trener je vodio reprezentqciju protiv Danske, pa kako su igrali?!?!?