Čudo od deteta, Ansu Fati u istoriji "Furije", Španija razbila Ukrajinu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.09.2020.
23:28
Izvor: Sportske.net

Kakva noć!

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Španije razbila je selekciju Ukrajine rezultatom 4:0 (3:0) u drugom kolu Lige nacija.

Iako je kapiten Serhio Ramos postigao dva gola, apsolutni heroj meča bio je mladi Ansu Fati, koji je golom u 32. minutu ispisao novu stranicu istorije. Nakon što je u dresu Barselone postao najmlađi strelac u La Ligi, a potom i u Ligi šampiona, sada je i najmlađi strelac u istoriji reprezentacije Španije.

Momak rođen 31. oktobra 2002. godine je po prvi put bio starter u reprezentaciji, nakon što je pre nekoliko dana debitovao na meču protiv Nemačke, ušavši sa klupe.

Poverenje Luisa Enrikea opravdao je već posle stotinak sekundi, kada je u prvom kontaktu sa loptom proturio čuvaru kroz noge, prohujao po levoj strani i iznudio penal koji je realizovao Serhio Ramos.

Ansu Fati je nastavio da briljira i da izluđuje svoje čuvare, a onda je atraktivnim makazicama pokušao da pogodi mrežu.

To mu nije pošlo za nogom, ali onda je usledio novi trenutak magije. U 32. minutu je uneo loptu u sredinu i potom raspalio po njoj, od stative pogodio za 3:0.

Španija je na pauzu otišla sa tim rezultatom, a prethodno je i Serhio Ramos glavom posle asistencije Danija Olma pogodio drugi put na meču.

Tim Luisa Enrikea je spustio ritam u drugom poluvremenu, ali je pao još jedan pogodak. Rezervista Feran Tores je u 84. minutu postavio konačnih 4:0.

Španija sada ima četiri boda, nakon remija sa Nemačkom u gostima i Luis Enrike sigurno ima razloga za zadovoljstvo, baš kao i Ronald Kuman. Večeras je možda video da ne mora da dovodi Memfisa Depaja...

U drugom meču iste grupe, Švajcarska i Nemačka su remizirali rezultatom 1:1.

Ilkaj Gundogan je postigao lep pogodak u 14. minutu, ali su domaći uspeli da izvuku bod pošto je u 58. pogodio Vidmer.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Monday, 07.09.2020
10:12

Umesto lepo da dođe u Zvezdu, pa da mu Terza i Mita objasne da je još mlad i da ne bi trebalo da igra za prvi tim da mu se ne svali preveliki pritisak na pleća. Jeste da pravi razuliku u seniorskom fudbalu, ali ako navijači vide koliko je dobar počeće da se priča o njemu i da očekuju od njega rezultate i dobre igre, a on je suviše mlad...Pa bi onda navijači odučeni od mozga objašnjavali da se u Ligu šampiona ne može sa mladim igračima i da je potrebno da igraju stariji sa iskusvom u trećoj portugalskoj ligi ili na rekreativnom fudbalu zaposlenih u luci Roterdam...

avatar
Stefmajster89
Monday, 07.09.2020
09:53

cudo da ga Bartomeu nije prodao do sada

avatar
Mirjevac
Monday, 07.09.2020
00:32

Hahaha, ovde pise dali Kuman vidi sta Ansu Fati radi, Kuman ne treba da gleda on ima Ansu Fatija, vec to treba da gleda Real i ostali spanski klubovi, kojima ce on da puni mrezu! Bravo za mladog barcinog igraca svaka cast!