Čudo od deteta, od 20 golova i barem 200 miliona!

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.03.2021.
23:11
Izvor: Sportske.net

Koliko vredi Erling Haland?

EPA-EFE/LARS BARON / POOL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Povezane vesti

Verovatno nema cenu i vredi svaku paru. Jer, tržište je potpuno bez pravih napadača i ubitačnih "devetki" - Luis Suarez ima 34, isto koliko i Karim Benzema, Robert Levandovski 33, Kun Aguero takođe 33, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi nisu napadači, ali mogu sve, i bliži im se kraj karijere.  

Dakle, jedno je sigurno - Haland je potreban svima. Od Barselone, preko Reala, Sitija, Čelsija, Juventusa, Junajteda, Liverpula... i verovatno će ga svi pomenuti juriti.. od sutra pa sve do leta, ovog ili sledećeg, dok ga ne uhvate.

Haland je večeras stigao do svog jubilarnog 20. gola u svojoj 20. godini i to posle samo 14 utakmica u elitnom takmičenju. Sledeći na listi koji je najbrže stigao  do 20. gola u Ligi šampiona je Hari Kejn kome je za takav učinak bilo potrebno 10 utakmica više.

Halandove brojke su neumoljive u svakom smislu i iz nedelje u nedelju pomera granice i postavlja rekorde. Uz to, na terenu deluje da može sve. Pojeo je Seviljin štoperski tandem Kunde-Dijego Karlos koji je među boljima u Španiji, a možda čak i u Evropi. Dao im je četiri gola na dve utakmice, jedan mu je poništen, a jedan je i asistirao.

Mino Rajola će se sutra ujutru probuditi nasmejan i sa jedno 200 propuštenih poziva. Haland nema cenu, barem do leta  2022. godine kada će mu se aktivirati klauzula od 75 miliona evra, a onda će nastati haos.

Koliko će novca  uzeti Rajola od svoje provizije, koliko će Haland dobiti platu? Klubovi neće pitati, jer je 75 miliona sića za ovakvog centarfora. I da, sigurno će ukupno cifra sa obeštećenjem, provizijom za Rajolu i platom na 4,5 godina dostići vrtoglavih 200 miliona evra.

I to leta 2022. godine, kada će heroji sa početka priče Luis Suarez, Robert Levandovski, Karim Benzema, Kun Aguero, Kristijano Ronaldo i Leo Mesi biti za još godinu stariji. 

Da, Haland nema cenu i da nije toliko dobar i ujedno loš tajming da bljesne i ostavi sve u svojoj senci... jer, kome neće biti potreban novi napadač ovog, a kamoli sledećeg leta?!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke