Čudo, Pep uz Siti postaje i selektor, ali ne Španije!?

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.07.2018.
22:51
Izvor: Sportske.net

Sprema se još jedna svetska ''transfer bomba'', ovog puta među trenerima.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Ne treba ni isticati koliko je Argentincima teško pala prerana eliminacija sa Svetskog prvenstva, već u osmini finala, pa mnogi aktuelnog selektora Horhea Sampaolija već uveliko smatraju bivšim, iako argentinskom savezu neće biti lako da okonča saradnju sa njim zbog velike odštete koju bi morali da mu plate.

Za to vreme, legendarni Maradona poručio je da bi i besplatno vodio nacionalni tim  svoje zemlje u narednom periodu, ali onda je odjeknula pomenuta ''bomba''.

Naime, brojni mediji danas prenose najnoviju informaciju da su Argentinci zainteresovani da za novog selektora angažuju - Pepa Gvardiolu!?

Pominju se i finansijski detalji koji će navodno biti ponuđeni aktuelnom strategu Mančester sitija - 12 miliona dolara godišnje, a ugovor bi važio četiri godine, do leta 2022.

U prilog svemu ovome i nezvanična informacija do koje je došao španski ''As'', a po kojoj se navodno Gvardiola poverio Agueru da bi ''voleo da vodi Argentinu''.

Ključni čovek u celoj priči je, naravno, Leo Mesi, koji sa Gvardiolom ima odličan odnos iz vremena dok su sarađivali u Barseloni i koji bi mogao eventualno da ga ubedi da već ovog leta preuzme ''vruć krompir'' na klupi Argentine.

S druge strane, Gvardiola sa Mančester sitijem ima najviše ambicije sledeće sezone, ali i ugovor do 2021. godine, što u startu umanjuje izglede Argentinaca da ga angažuju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
riquelme
Thursday, 05.07.2018
01:49

Gvardiola je trener koji uvek ima racun. Zapalio je iz Barselone kada je video da gubi totalnu vlast nad ekipom, Cavi i Inijesta su imali jos 2 sezone u top formi, Mesi je poceo previse da zahteva (pogurani transferi Vilje, Etoa i Ibre. Prva dva sigurno treceg je mozda i Gvardiola oterao ali iz istog razloga). Uzima Bajern koji je polupao sve zive sa Jupom, ima sigurne titule pa cak i duple krune. U LS nije imao rezultate. Onda preuzima naftni izvor prve godine nije uradio nista posto je mislio da je svemocan i onda pored ultra ekipe koja ga je sacekala u koju je vec dodatno investirao prve sezone ubacuje jos 300 miliona u odbranu i uzima PL. Sada ubacuje jos 150 miliona u vezni red za sada i planira napad na LS. Ima sanse ako ga ne pokoleba neki AM ili Barsa posto Real bez Ronalda nece znati gde bije prve sezone. Zakljucak, ako je proracunao da moze da izgura sa ovom ekipom Kopa Amerika mozda ih i uzme. Mada covek je cist racun, bez rizika igra tako da cisto sumnjam u to...

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 05.07.2018
19:17

Haha pa tako se onda moze reci i za npr. Zidana. Otisao je sada kada su im svi glavni igraci napunili 30+ godina i kada treba napraviti rekonstrukciju tima. Inače, Gvardiola je preuzeo Barselonu nakon sezone u kojoj nisu osvojili nista, cak sto vise, nisu se planirali ni u LŠ tj. morali su igrati kvalifikacije protiv Visle Krakov.

avatar
riquelme
Thursday, 05.07.2018
21:55

Zidan je otisao zato sto vise nije mogao da odbrani stavove o taktici i igracima odnosno transferima. Sto ce se i videti vec u ovom roku, posto je Perezu dosadilo da samo sedi i gleda... Uzeo je Barselonu za koju se znalo da ce da poludi a pitanje je i kolio bi bili dominamtni, ne kazem da ne bi bili uspesniji ali da je Anceloti uzeo odmah Real bilo bi drugacije bar za koji titulu u ligi. I Zidan nije ubacio ni milion kada je uzeo Real sto se ne moze reci za Pepa. Ali svaka cast, nije lako voditi zvezde mora da budes ozbiljan autoriter ali pritom ne i ultra egocentrik...

avatar
dock
Wednesday, 04.07.2018
23:52

Smejurija. Cak i da postoji promil sanse, Pep nije za selektora. Murinjo je vise lik koji moze da donese instant uspeh reprezentacijama, al Argentini ne bi pomogli Pep i Zoze pa i zajedno da sednu na klupu.

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 04.07.2018
23:19

Boza prica. Pre svega vrlo je tesko ocekivati da ce Mesi igrati za Argentinu ikada vise jer nema razloga da se izlaze kritikama a Pep i City su jedna cvrsta prica dok je Argentinski savez i njihova repka jedna smejurija

avatar
Di Magia
Wednesday, 04.07.2018
23:16

Kad se Mesi podredi ekipi a ne ekipu sebi onda ce osvojiti nesto... Pojedinci poput Aguera,Di Marije, Iguaina i Mesija mogu bez problema jos jedno SP da izguraju... S tim sto bi tada Mesijevu poziciju trebalo prepustiti Dibali a Mesija gurnuti u vezni red da deli lopte kao na tacni...Do tada ce Laurito iz Intera izrasti u top napadaca i zajedno sa Ikardijem ce ciniti ubitacan tandem napred...

avatar
Ja opet Ja
Thursday, 05.07.2018
00:24

Oni i sada vec imaju ubitacan napad, odbrana i čvrst vezni red je potreban da bi se napravilo nesto veliko. Napad je mozda i najmanje bitan na ovakvim takmicenjima kao sto je SP. Zanimljivo bi bilo Klopa videti u Argentini, sad ovakvim napadom bi cirkus terao 😂

avatar
NikkiCFC
Thursday, 05.07.2018
01:33

Aguero i Di Marija za 4 godine? Malo morgen, pa oni ni sad nisu za prvu postavu.

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 04.07.2018
23:10

Malo mi ovo nema smisla ali ajde