Da l' je bikini statistika svejedno, bez Mesija, Argentina jedan od najgorih timova u Južnoj Americi!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.10.2017.
11:08
Izvor: Sportske.net

Kada ovo budete pročitali, možete da konstatujete da je statistika kao bikini, pokazuje sve, ne otkriva ništa, ali i da se zapitate da li je moguće da budu ovoliko loši?

EPA-EFE/JOSE JACOME
EPA-EFE/JOSE JACOME

Povezane vesti

Nije greška, Argentina već godinu dana nije dala gol u takmičarskom meču, a da strelac nije bio Leo Mesi. Za to vreme odigrali su dve trećine kvalifikacija, 11 mečeva. Protiv Venecuele Mesi nije bio strelac svih golova, ali je protivnički igrač postigao gol.

Poslednji gol koji je postigao fudbaler Argentine, a da nije Mesi, dao je Prato Kolumbijcima pre nešto manje od godinu dana.

Pazite sada ovo, Argentina osvaja 0.75 bodova po meču kada Mesi ne igra. Da je ostao pri odluci posle izgubljene Kopa Amerike da se povuče iz reprezentacije, bez njegovih golova bili bi deveti u kvalifikacijama, uz Boliviju i Venecuelu najgori tim Južne Amerike.

Predsednik Klaudija Tapija mu je poleteo u zagrljaj posle het-trika u Ekvadoru, u Buenos Airesu je policija spremala barijere, očekivalo se da, ako Argentina ne ode na Mundijal, navijači spale sedište saveza.

Čitava svlačionica pevala je Mesiju posle meča, njemu je bilo neprijatno.

"Igram za tim, ne za individualnu slavu", bilo je prvo što je rekao novinarima pomalo ljut što su više pričali o njemu, a manje o plasmanu na Mondijal.

Ako se gleda kalendarska godina, on je za Argentinu i Barsu u 49 mečeva dao 49 golova, pa su samim tim smešne priče kako usporava i kako ga stižu godine.

Argentina je bez Mesija kako rekosmo u osam mečeva uzela šest bodova, i bez njega imaju jedan od najskupljih timova na svetu. Sa njim u ekipi na 10 utakmica osvojili su 22 boda, dakle, sigurno se ne bi plasirali u Rusiju.

I sada poslednje pitanje, da li mu je potrebna svetska titula da postane najbolji svih vremena. Na to niko ne može da pruži odgovor koji neće izazvati polovinu drugih da to ospori.

Murinjo sigurno neće.

"Ne treba mu titula prvaka sveta, on je već najbolji igrač ikada", presudio je "Posebni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 12.10.2017
19:08

Pa jeste kao bikini,evo sada cu napisati mogice i najrealnije vidjenje svega sto se ove teme tice. Mesi kao Mesi je fantastican fudbaler,nadavao se golova,naosvajao trofeja i sigurno ce ostati upamcen kao veliki igrac,ali sto se reprezentacije tice,on je los po njih i to iz vrlo jednostavnog razloga. Argentina u svojim redovima ima igrace koji su okosnice NAJBOLJIH svetskih klubova,ali je problem sto im prisustvo Mesija ubija samopouzdanje,npr. zamisli da igras veznog igraca i sada bi po svoj mogucoj ligici bas ti trebao biti taj koji ce dodati loptu Mesiju il proigrati Aguera il Iguajna i onda dodje Mesi uzme ti loptu i nekada je izgubi,nekada prodje par igraca,tj. nije ni bitno sta uradi,ali je poenta da ubija samopouzdanje tog igraca jer iako Mesi jeste SIGURNO bolji igrac od tog nekog zamisljenog,moras mu dati da radi svoj posao. To je bukvalno stvar sa kojom se u NBA-ju srela Oklahoma,82 utakmice Vestbruk uzima 80% svih napada ekipe i jos tera centre da mu se pomeraju kako bi uhvatio loptu i onda dodje PO (ono jedino bitno) i niko ne moze nista da pogodi,lose dodaju,centri slabo hvataju,pa ne bi to tako bilo da ih je razigravao cele sezone,ne bi naravno dobili GSW,ali bi licili na mnogo ozbiljniju ekipu,e tako je i ovde. Kazu ovi navijaci Mesija da Argentina nema dobre igrace,pa Srbija da ima Dibalu i Aguera SVI GRADJANI SRBIJE bi ocekivali u najmanju ruku polufinale SP i to ne bi bez razloga ocekivali. Da se iz reprezentacije Argentine izbace Mesi i Iguajn (vise zbog promasaja raznih) garantujem da bi licili na jednu poprilicno jaku reprezentaciju koja bi lako izborila em SP em bi se na njemu dobro pokazala.

avatar
Bat
Thursday, 12.10.2017
13:40

nisam znao za ove podatke..mesi je najgenijalniji igrac ikad i bez ove statistike..igra covek fudbal sa takvom lakocom

avatar
Rise up
Thursday, 12.10.2017
13:04

Posebno upadljivo : Poslednji put je neko od igraca Argentine da nije Mesi dao gol pre godinu dana. 8 utakmica bez njega 6 bodova. Ove recenice treba da ugraviraju na trgu u Beunos Ajresu. Tekst pogodio svu sustinu. Pogodio je i neke likove ovde vidim.

avatar
P. S.
Thursday, 12.10.2017
12:56

Za ovo nije potrebna nikakva statistika, jer je svako sa parom očiju mogao da vidi da je ova Argentina u najboljem slučaju u rangu Bolivije i Venecuele.

avatar
Lecter
Thursday, 12.10.2017
12:19

Dzabe sve ovo kad ce ponovo da se jave dezurni da demantuju kako ovo nije istina :)

avatar
Thursday, 12.10.2017
11:46

Ni sa njim nisu sjajni. Kada se pogleda koliko zvezda i fantastični igrača imaju jasno je da nešto debelo ne štima dal u savezu ili svlačionici ali umnogome podseća na naš fudbal sa tom razlikom da su njihovi najlošiji igrači sličnog kvaliteta kao neke naše perjanice ( osim recimo Matića )

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 12.10.2017
11:41

ovako i Maradona kao Mesi slavio u svlacionici. samo sto je Diego slavio titulu prvaka sveta a ovaj plasman na SP

avatar
xenon 1989
Thursday, 12.10.2017
16:54

Ova Argentina i treba vise da slavi plasman na SP negoli ona titulu SP. :D Svako treba da proslavi svoj maksimalni domet, pa tako i Srbija i ova Argentina plasman na SP. :D

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 12.10.2017
17:26

tako da mozemo zakljuciti da je Maradona bolji bio nego Mesi

avatar
Amar Zornic
Thursday, 12.10.2017
11:25

Ova Argentina je ocajna , puna prosecnih i izvikanih igraca koji nista ne bi uradili da ih ne nosi na plecima njegovo velicanstvo Leo . Da li je najbolji imada nzm jer nisam gledao Pelea i Maradonu ( ne racunajuci snjimke ) al u zadnjih 25-30 god apsolutno . On od svojih 19-20 god dominira fudbalom i nijednu sezonu nije podbacio sto je za svaki respekt

avatar
mak_juventino
Thursday, 12.10.2017
11:14

Jedan jedini ! Ne mogu da verujem da jos nije nista osvojio sa Argentinom , a Ronaldo je osvojio EP sa Portugal ... Mesi ima duplo bolji saigraci u repku , pa sta se desava ? Savez je kriv ?

avatar
Don Andres
Thursday, 12.10.2017
12:29

po kom mjerilu messi ima bolje saigrace? po imenima par panjeva? imena ne igraju fudbal. na veliku zalost argentinaca. ako se gleda kako igra portugal recimo a kako argentina jasno je da ronaldo ima bolje saigrace. 20 i kusur igraca koji su se izredjali u ovoj godini dana nije uspjelo da postigne gol za argentinu. cak ni slucajno. vjerovatno su prosto toliko losi. nema drugog objasnjenja

avatar
xenon 1989
Thursday, 12.10.2017
21:55

Daki nam je u velikoj formi sa 'zaključcima'. :D Gore je 'zaključio' Maradona>Messi, ovde Eder>Messi, a do kraja dana će se potpisati ispod još nekog 'Stefija' sa 'zaključkom' izlizani>Messi. :D Kao i uvek svoje zaključke potkrepljuje gomilom minusa. :D

avatar
Loord Bobinjoo!
Thursday, 12.10.2017
18:55

Hehehe haos sta procitah :) Eder>Messi po tvojoj logici :(

avatar
Rise up
Thursday, 12.10.2017
12:55

Fudbal ne igraju imena.Klupski i reprezentativni fudbal su nebo i zemlja.