Da li je iko ikada imao boljih 365 dana?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.09.2021.
14:55
Izvor: Sportske.net

Kakav strašan uspon u karijeri...

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Pre tačno godinu dana, 12. septembra 2020. Pedri je debitovao za Barselonu i tada je počeo san koji i dalje traje i postaje sve veći.

Od svog debija za Barsu, pa u narednih 365 dana, Pedri je uspeo što je malo ko sa svojih 18 godina.

Pedri je postao standardni prvotimac Barselone, izbacio je iz prve postave Filipea Kutinja i Antoana Grizmana i postao omiljeni saigrač Lea Mesija sa kojim je imao posebnu konekciju na terenu.

U međuvremenu, Pedri je debitovao za nacionalni tim, ali ne samo to - postao je i karika broj jedan na poziciji levog veznog i iz konkurencije izbacio, pazite sada - Tijaga Alkantaru i Fabijana Ruiza.

Pedri je takođe oborio rekord po broju utakmica u jednoj sezoni, pošto je nakon godine iz snova sa Barsom, igrao i na Evropskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama na kojima je osvojio srebrnu medalju. Verovali ili ne, Pedri je u sezoni 2020/21, zaključno sa finalom OI odigrao 75 utakmica, na terenu je proveo čak 5.273 minuta.

U trenutku kada je debitovao sa 17 godina, Pedri je na Transfer marketu bio procenjen na pet miliona evra, dok je danas njegova vrednost astronomskih 80 miliona. Jedini skuplji igrač Barselone je Frenki de Jong. 

Pedri je za Barsu postigao četiri gola i dodao osam asistencija, ali je njegov uticaj na igru ekipe, pa i reprezentacije, statistički nemerljiv. 

Luis Enrike ga je nazvao fenomenom od 18 godina i procenio da će biti jedan od najboljih španskih vezista u istoriji. Na Evropskom prvenstvu je uvršten u tim turnira, a proglašen je i najboljim mladim igračem.

Barselona uveliko radi na poboljšanju njegovog ugovora, a sva je prilika da će naredne sezone dobiti i dres sa brojem osam, koji je pripadao njegovom idolu Andresu Inijesti. 

Pedri je sa Barsom osvojio Kup kralja u teškoj sezoni, ali je za njega verovatno nestvarna, kakvu pre tačno godinu dana nije mogao ni da sanja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke