Da li je Ronaldo glavni krivac što Real ovoliko zaostaje za Barsom?

Autor: Boban Filipović
petak 12.01.2018.
13:36
Izvor: Sportske.net

Brojke vode ka tom gledištu...

Epa/Rodrigo Jimenenz
Epa/Rodrigo Jimenenz

Povezane vesti

Nije prošla ni polovina sezone u Primeri, a "kraljevki klub" je ispao iz šampionske trke.

Najveći rival Barselona ima 16 bodova više, istina i utakmicu više, a ubedljiva pobeda Katalonaca na 'Santjago Bernabeu' je krunski dokaz da je odbrana titule nemoguća misija.

Početak sezone nije nagoveštavao ovakvo stanje stvari, budući da su osvojena dva Superkupa, ali je usledio veliki pad.

Nezadovoljni navijači najčešće upiru prstom u Karima Benzemu, u poslednje vreme su se okomili na Marsela, tačno je da su obojica u lošoj formi, ali šta tek reći za prvu zvezdu ekipe.

Iako je izabran za najboljeg na svetu i dobio još jednu "zlatnu loptu", Kristijano Ronaldo igra ispod svih očekivanja ove sezone. Posebno u Primeri.

Iz "zavoda za statistiku" stiže podatak da je njegov golgeterski učinak ubedljivo najgori od kako je stigao na 'Santjago Bernabeu'.

Brojke sa infografika u prilogu sve govore, Ronaldo ove sezone daje gol na svakih 289 minuta provedenih u igri, što je neuporedivo slabije u odnosu na prethodne sezone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

56 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Loord Bobinjoo!
Sunday, 14.01.2018
19:28

Penalona.net :D

avatar
Benz9
Friday, 12.01.2018
23:20

na stranu golovi,svakome se moze desiti los period,ali ono sto stvarno brine je njegova igra...nema apsolutno nikakve volje,ni za gol ni za trcanje,seta se i zali sudiji,Zidanu,Perezu ili nekome desetom...

avatar
ixyco96
Friday, 12.01.2018
21:00

nema sanse.ovo je provokacija. Ronaldo najbolji igrac sveta,pa cak i unverzuma. on je majstor svog zanata. masakrira druge klubove. on se izjednacio sa mesijem po Broju ZL :') (sarkazam)

avatar
Friday, 12.01.2018
23:22

https://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/real-je-najveci-madridjani-prvi-odbranili-titulu-u-ligi-sampiona-302916.html Cekas 3 godina da to kazes :D

avatar
Friday, 12.01.2018
23:22

S obzirom da su se najveca imena u Ronaldovim godinama penzionisala, Ronaldo sam ima vise golova DUPLO u ovoj godinu u LS od Barselone, malo li je :'D

avatar
Friday, 12.01.2018
20:51

Marselo je glavni krivac.

avatar
MSSZRMK
Friday, 12.01.2018
18:13

Gde je statistika za Benzemu?

avatar
Los Vikingos
Friday, 12.01.2018
17:55

Glupo je pricati ko je kriv, treba da se preduzima nesto, vec prolazi jedan deo prelaznog roka a koliko vidim svi su zadvoljni sa trenutnim timom i igracima. Ja uporno govorim da treba sto pre da se dovede napadac koji zna da daje golove, nama su golovi potrebni sve ostalo ce doci na svoje. nNeki igraci vise ne zadovoljavaju aptetite jednog kluba kao sto je Real, tu pre svega mislim na Benzemu, onda na Bejla koji je stalno povredjen. nTreba im se zahvaliti na svemu sto su uradili i prodati ih dok jos mogu da se uzmu neke pare za njih, iako iskreno ne znam ko je uopste lud da kupi Benzemu ili Bejla za vise od 30 miliona.

avatar
xenon 1989
Friday, 12.01.2018
17:46

Kako bre najbolji fudbaler univerzuma u istoriji može biti za nešto kriv? On je samo zaslužan za sve trofeje Reala i reprezentacije Portugala (sam ih je sam doneo), a kriv... ne, ni slučajno. :D Realovcima je bolje da pogledaju gornju tabelu i sete se kako su igrali 2014/15 - 478 centaršuteva po utakmici sa levog i desnog boka + kontre = jedina dobitna kombinacija koja izlizanom omogućava gol na svakih 65 minuta. :D

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 12.01.2018
18:37

Dobro da je Mesi zasluzan za silne pehsre Argentine,uskoro ce kupiti novu vilu svi da stanu 😂😂😂

avatar
Bojan100
Friday, 12.01.2018
22:50

Zao mi je sto nisi imao priliku da gledas takvog GENIJA u klubu za koji navijas , vjerujem da bi uzivao maksimalno...vjeruj mi jaaaa uzivam , meni je gledanje Barse ,kad Messi igra bolje od pornica...izvinjavam se na rijecniku i molim da se objavi koment jer ne zelim da psujem vec da mu docaram , kakav je osjecaj kad gledas GENIJA u klubu koji volis , PERFORMANS ... LUDILOOO! ! !

avatar
xenon 1989
Friday, 12.01.2018
22:21

Omašio si temu, ne piše se ovde za šta je Messi kriv ili zaslužan već izlizani. 😁😁😁

avatar
Logika i argumenti
Friday, 12.01.2018
17:25

Pa dobro opet moze da uzme loptu i da preseva trojicu ili lucidnim pasovima da asistira saigracima i da kontrolise tempo igre...Ili ipak neeee :_P

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 12.01.2018
18:52

Nikada mi nijedan navijac Mesija nije odgovorio zasto misli da je Mesi bolji od Ronalda jer moze da igra i u veznom redu? Kakve to veze ima sa fudbalom i poredjenjem uopste. Evo ja kao trener stavim Mesija na levo krilo(zamislimo da igra u Realu) i on dodje kod desne aut linije na sredini terena i uzme loptu Modricu sta je tu dobro? Ajde novi primer,zamisli vrhunskog finansijskog direktora (Ronaldo) sta on u zivotu ima da se mesa u posao knjigovodje? Njegovo je da osmisli plan kako ce se odbijati ajde recimo izgradnja hotela,kako ce prikupiti pare i sta jos,a sa druge strane imamo isto FD (Mesija) koji pored toga sto smislja,unosi podatke u komp umesto coveka koji to inace radi i za sta je placen,ja da sam gazda te firme zapitao bih se sta mu je,zasto radi ono sto ne treba. Mesi NEMA 20+ golova sa pola terena,tj. Ima tacno 2. Takodje ja shvatam vas,vama he Mesi vise od kluba sto je i logicno,vise ste trofeja uzeli sa njim vec bez njega,dok Realu Ronaldo ne znaci nista puno,to sto je on doprineo,isto je uradio i Mijatovic i Zidan i jos koliko hoces legendi pre njega,ali to je zato sto je Real najveci klub u istoriji sporta. Sportski pozdrav.

avatar
Logika i argumenti
Friday, 12.01.2018
23:00

Opet neistine ja iz malog mozga izvlacim tri gola sa pola terena dok se ostalih secam kroz maglu...real madrid,Getafe,atletic bilbao...Tvoj odgovor sluzi da zavara oci nekom ko ne prati fudbal...Ajmo iz pocetka kao prvo ko god prati i igra fudbal ima oci da primeti da je mesi na terenu dominatniji i uticajniji na igru od ronalda,kao drugo mesi je fudbalski kompletniji od ronalda i ujedno talentovaniji sto znaci bolja tehnika,bolji dribling,kontrola lopte,pregled igre,asistiranje,proigravanje,kljucni pasovi,playmaking i naravno postizanje golova...Kao trece s obzirom na odigrani broj utakmica mesi ima vise golova,vise asistencija,vise kljucnih dodavanja,vise driblinga...Takodje mesi ima bolju konverziju suta sto znaci od ukupnih suteva na gol mesi postize vise golova...Idemo sledece mesi je bolje ocenjen igrac od ronalda kroz utakmice sto znaci ima vise man of the match nagrada,srednja ocen u ligi iz sezone u sezonu mu je veca od ronaldove kao i svi mecevi zajedno ukljucujuci i ligu sampiona...Idemo dalje mesi je dao golove protiv top 10 reprezentacija sveta dok ronaldo nijedan...Sto se tice el klasika mesi ima vise pobeda od ronalda,vise golova i asistencija,sto se tice medjusobnih duela mesi je bio kljucniji igrac nego ronaldo sto znaci pobede protiv mancestera,reala u kupu i ligi sampiona resio je mesi dok je ronaldo bio statista...Mesi ima vise golova van sesnaesterca od ronalda,takodje ima manje golova iz penala od ronalda....Zadnje i najbitnije nije nama Mesi vise od kluba nego mi nismo zaslepljeni kao vi sa ronaldom pored navijaca barse neutralni fanovi,sportski eksperti razni treneri i strucnjaci tbrde da je mesi individualno najbolji fudbaler svih vremena a da li ce biti najveci videcemo na kraju karijere...Galijani koji je gledao i pela i maradonu tvrdi da je mesi bolji od obojice.Pele je jednom izjavio da je mesi talentovan kao sto je i on bio u svom vremenu,wenger i gvardiola tvrde da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena,Tijeri anri tvrdi da je Mesi nesto sto nije vidjeno i da je monstrum na terenu koliko je dobar a to govori igrac koji je igrao sa zidanom i protiv oba ronalda,maradona,johan kroj su izjavljivali da je mesi dar od boga,ronaldo brazilac je izjavio da je mesi individualno bolji od ronalda.....Uostalom sa mesijem u periodu od 2009 do 2012 niko u istoriji ne moze da se meri jer je taj mesi postigao 91 gol u kalendarskoj godini dok je ronaldov maksimum 67 ili 69,taj mesi je imao skoro 30 asistencija dok je ronaldov maksimum 15+...Ako sam nesto izostavio nema veze jer je ovo sasvim dovoljno...

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 12.01.2018
20:12

asistencija Ronalda petom za Runija sa 30ak metara gde su 3-4 igraca ispala ili asistencija slabijom nogom sa leve strane gde je lopta zaobisla svakog protivnickog igraca i dosla tacno na nogu Benzu su bolja od svake Mesijeve. a sto se kontrole lopte tice ... trikove i finte koje je on izvodio (leva,desna,peta,grudi,rame,ledja,kolena) je nesto sto Mesi nikad nije mogao izvesti a on je ti izvodio i u Realu a jos vise u PL. dakle nije bilo boljeg driblera i igraca sa atraktivnijim asistencijama od njega dok je igrao za Junajted i prvih nekoliko sezona u Realu( a da ne pricam da nije bilo boljeg golgetera) . bolje ti koriguj misljenje ovoj deci sto se klanjaju Mesiju

avatar
xman
Friday, 12.01.2018
19:43

Ja ne volim ni jednog ni drugog, ni Real ni Barsu, sto znaci da sam neutralan..mogu da kazem da je sve sto si napisao tacno i da nema svrhe porediti njih dvojicu i ubjedjivati se ko je bolji..oni su objelezili jedan dio istorije i na tome treba da se zavrsi svaka diskusija..

avatar
World is.... REAL
Friday, 12.01.2018
16:41

Jeste, shvatili smo. Ronaldo je kriv, najgori je, cak su tavamba i boaci bolji igraci. Ako treba da pisete ovakve vesti onda bolje da ih ne pisete. I nije mi jasno, ja koji iznosim cinjenice (jeste da sevama ne svidjaju ali su cinjenice) nikad ne vidim svoj komentar, a nekome ko ljude naziva pogrdnim nazivima njemu oobjavite komentar.

avatar
asdasdas
Sunday, 14.01.2018
19:47
avatar
somborac77
Friday, 12.01.2018
16:39

Xe xe najbolji igrac sveta!!!

avatar
Scholes
Friday, 12.01.2018
16:37

Eee, to su navijaci Reala. Juce se kunu u njega, a danas ga pljuju. Kao da im nista nije osvojio. Sabanski klub.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 12.01.2018
20:02

uvek su tako plakali. cim ne valja upumpaju 400 miliona u tim. ne secam se kada su stvorili igraca. sadasnji ceo prvi tim je od stranaca

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 13.01.2018
12:00

Imaju Kasiljasa od cele fudbalske istorije....

avatar
proyectant
Saturday, 13.01.2018
02:06

Mbape + Neymar = ? n180 + 222 = ?

avatar
Blackmamba24
Friday, 12.01.2018
16:35

Usporava ekipu samo, zato sto svi igraju za njega i on ceka da da gol a ostali su u losoj formi pa je i on

avatar
zdenkomen
Friday, 12.01.2018
16:34

Igra Barselone se naravno zasniva na Mesiju, ali on nije samo puki centarfor nego dva u jedan. Igra kao ofanzivni vezni i kao napadač. Može sam uzeti loptu sa pola terena, preći nekolicinu protivnika i ući u gol. To je ono što je bitno u odnosu na samoprozvanog najboljeg u istoriji. Mesi ne zavisi ni od koga nego od sebe i svoje lucidnosti a ovaj drugi samo čeka da mu neko napravi šansu. Sad kad takvih nema više ili ne žele da služe samo njemu u Realu, on ostaje kao neko ko ne zna da igra fudbal. Nije kriv ali ne zna drugačije da igra.

avatar
brekbaCh1
Friday, 12.01.2018
15:47

Pricate o aktuelnim sampionima Spanije i dvostrukom uzastopnom sampioni Evrope. Svakom se desi losa godina, smena generacija. Drvlje i kamenje, kao da trofej nisu videli vise od 10 godina.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 12.01.2018
15:16

godine cine svoje

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 12.01.2018
15:13

Pa da jedan igrac ceo tim to je oduvek bilo tako

avatar
Lecter
Friday, 12.01.2018
15:07

Glupo je okriviti samo jednog igraca za neuspjeh.Naravno da nije on kriv.Ronaldo tako igra godinama unazad,nije on u padu forme nego su njegovi saigraci u padu forme a on zavisi od njih jer je gotovan i nije tip igraca koji ce uzeti loptu i rijesiti mec.Ronaldo je golgeter ali nikada nije bio najbolji igrac.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 12.01.2018
16:07

da si ga gledao u periodu 2003-2013 ne bi tako govorio. ono sto je on tad radio niti Mesi ,Neymar ni Kutinjo ne mogu ponoviti

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 12.01.2018
19:48

Mesi bolji od njega? jedno pitanje za tebe. kada je to Mesi odigrao vrhunsku utakmicu za Argentinu na velikom takmicenju protiv neke velike reprezentacije ? Ronaldo je to uradio vise puta, recimo kad je ponizavao Holandjane (2 puta na Evropskim prvensvima), ili kad je lomio kicme Gerardu,Lampardu,Ferdinandu,Teriju,Makelelu,Vieri,Tiramu itd. na mundijalu u Nemackoj 2006. a sta je sa Mesijem? veliki igrac igra svoju igru bez obzira na saigrace.

avatar
Lecter
Friday, 12.01.2018
17:55

Naravno da sam ga gledao u Mancesteru , tada je igrao svoj najbolji fudbal ali to je bio period do 2009. Ali opet glupo ga je porediti sa Nejmarom i Kutinjom jer je bolji igrac od njih dvojice kada se sve sabere. Isto tako glupo ga je porediti sa Mesijem jer je Mesi barem za dvije klase bolji igrac od Ronalda.

avatar
Logika i argumenti
Friday, 12.01.2018
17:21

Neistina,Ronaldo nikad nije uzeo loptu sa pola prosao pet igraca plus golmana i dao gol...Mesi ima takvih dvadeset plus golova i jedan u derbiju protiv reala...Ronaldo nikad nije znao da da pas kroz petoricu kao sto zna mesi i ronaldo nikad nije imao kontrolu lopte kao sto je ima mesi...Pre nego sto pocnes sa insinuacijama podseticu te da ima i drugih koji su pratili ronalda ranije sem tebe...Odlican igrac al nikad na nivou mesija,brazilca ronalda i ronaldinja...Dobar pokusaj da ga provuces kao majstora al tu sam ja da korigujem stvari kako bi kolege sa portala imale uvid u pravu sliku situacije...

avatar
Don Andres
Friday, 12.01.2018
17:03

ahhahaha daj nemoj se saliti.. imao je u mancesteru par dobrih sezona, sa odlicnim fudbalom i to je bilo to od njega. od kad je u realu pojma nema. sve mu se svodi na gol iz peterca. potpuno je nesposoban da individualno utice na tok meca

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 12.01.2018
15:07

Kad Real pobedjuje, Ronaldo je najzasluzniji. Kad im ne ide, Ronaldo je najmanje kriv : )

avatar
NikkiCFC
Friday, 12.01.2018
16:16

Ima 33 za manje od mesec dana. Niko od njega nema pravo vise da trazi ne da igra kao do sada nego da igra na vrhunskom nivou uopste. Letos sam pricao da treba da prodaju njega i Benzemu a to tek sada svi vide.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 12.01.2018
17:20

Fora je sto su mnogi navijaci Reala najvece zasluge za trofeje pripisivali Ronaldu,kad timu nije islo, retko ko je njega spominjao. Nije to samo za ovu sezonu nego otkad je dosao u klub. Kad postigne gol, on je bio najbolji igrac utakmice,kad ne postigne, kriv je Marselo sto nije dobro centrirao.

avatar
RIP-chechk
Friday, 12.01.2018
14:57

Sto ne daje golove manje vise, nego ni ne pomaze u igri, samo trosi lopte.

avatar
Miletaaaaa
Friday, 12.01.2018
14:54

Pa realno je da je on do sad bio Real. Tim je navikao podrediti se njemu,kao Barca Messiju,olaksati im i zavrsnicu i sve. A oni su ti koji na kraju donesu prevagu jer su top class obojica. Tesko ce nadoknaditi i Real i Barca kad ostanu bez njih dvojice. Morace promjeniti sistem igre ili dovesti bas adekvatne zamjene za njih,al nazalost,te zamjene su obe u PSG..Neymar i Mbape...

avatar
Jelena Renovcevic
Friday, 12.01.2018
16:39

Mesi ne zavisi ni od koga u ekipi vec ekipa zavisi od njega. On nije gotovan vec razigrava saigrace i igra za ekipu dok Ronaldo to ne radi vec samo gurne loptu u gol.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 12.01.2018
20:13

pogledaj klipove iz Junajteda i videces kako su se razigravali saigraci. dok je bio tamo nije bilo boljeg driblera i igraca sa atraktivnijim asistencijama.

avatar
Ivanp
Friday, 12.01.2018
16:42

poslednje 3 godine se mesi podredio barsi a ne barsa njemu,reultat najbolji plej.