Da li Klop već gleda ka narednoj sezoni?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.02.2021.
10:20
Izvor: Sportske.net

Nemac nije digao ruke, ali zaista treba biti realan.

EPA-EFE/Nick Potts
EPA-EFE/Nick Potts

Povezane vesti

Virdžil van Dajk, Džo Gomez i na kraju Žoel Matip u autu do kraja sezone, a letos je otišao Dejan Lovren - zvuči kao početak horor filma za navijače Liverpula. 

I skoro da je tako. Liverpul je u početku uspevao da nadoknadi povredu Van Dajka, ali ubrzo je počeo da se povređuje i Matip, koji je na kraju doživeo i težu povredu ligamenata članka zbog koje neće igrati do kraja sezone.

"Nažalost, saznali smo da će Matip propustiti preostali deo sezone. Ali, on ćebiti spreman za početak naredne, tako da ćemo tada konačno svi sigurno biti ponovo na okupu", rekao je Klop.

Liverpul je reagovao poslednjeg dana prelaznog roka, kada je i saznao da Matip neće moći da igra sve do letnjih priprema, pa su na Enfild stili Ozan Kabak i Ben Dejvis. Da li će to biti dovoljno za borbu za pehare Lige šampiona i Premijer lige? 

Treći štoper  na raspolaganju biće zadnji vezni - Fabinjo, koji je pokazao ove jeseni da može odlično da igra i kao centralni bek, pa se očekuje da upravo Brazilac čini tandem sa Kabakom, dok će Ben Dejvis biti u rotaciji sa klupe. 

Liverpul je i tako veoma snažan tim, sigurno može da izađe na crtu svakom u Engleskoj, pa i u Evropi, naročito što se uskoro vraća i Diogo Žota, jedan od najboljih igrača ekipe Jirgena Klopa pre nego što se povredio. 

Napadački potencijal je tu, srećom, u napadu se niko osim Žote nije povredio na duže staze, i ako tako ostane, sa Fabinjom i Kabakom na  štoperima, Liverpul nema šta da izgubi.

Siti beži četiri boda i ima meč manje, ali baš u nedelju Liverpul dočekuje "Građane" u utakmici koja će pokazati da li Klop može da se nadmeće za titulu do kraja sezone. I da ne osvoji ništa ove, posle vezane Lige šampiona i Premijer lige, uz sve povrede, niko ništa neće moći da zameri Klopu i njegovoj ekipi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke