Da li VAR "voli" Barselonu?

Autor: Stefan Matić
nedelja 08.03.2020.
12:11
Izvor: Sportske.net

Jučerašnji meč podigao dosta prašine.

EPA-EFE/TONI ALBIR
EPA-EFE/TONI ALBIR

Povezane vesti

Barselona se vratila na vrh Primere zahvaljujući minimalcu protiv Real Sosijedada. Gol odluke je postigao Mesi iz penala posle dosta diskutabilne odluke VAR-a da je Norman igrao rukom, čini se da je ipak rame bilo u pitanju.

Nije VAR uvek bio "naklonjen" Kataloncima.

U meču protiv Valensije gol Gameira je bio poništen, ali je onda uz video pomoć gol Francuza ipak bio regularan. Granada je slavila krajem septembra 2:0 na domaćem terenu protiv Barse, penal za drugi gol je dosuđen posle pregleda VAR-a. Vidal je igrao rukom, Vadiljo overio pobedu domaćina.

Na meču u novembru. Barsa je izgubila sa 3:1 od strane Levantea. Katalonci su poveli iz penala preko Mesija, ali je Grizman uposlio Semeda iz ofsajd pozicije, kasnije je bek osvojio penal za svog kapitena. U istom meču, Mesiju je poništen gol. Ovog puta VAR je ustanovi ofsajd Grizmana, koji je bio asistent.

Grizman

Barsa je osetila i nepravdu, posebno je interesantan prvi meč sa Real Sosijedadom u sezoni (2:2). Na samom kraju utakmice Pike pada posle duela sa Ljorenteom, ali bez penala. Igrači Barse su bili besni.

Prvi "El Klasiko" se završio 0:0. Može se reči da je na "Nou Kampu" domaćima dobro poslužio VAR. Prvo je duel sunarodnika Lenglea i Varana proglašen legitimnim, Madriđani su vapili za penalom. Kasnije na istoj utakmici poništen je gol Bejla, Mendi asistent je bio u ofsajdu.

I onda imali smo susrete u polufinalu Superkupa Španije sa Atletiko Madridom.

Pri rezultatu 1:1 Mesiju je poništen gol zbog igranja rukom, da bi kasnije gol Pikea za vođstvo Katalonaca bio poništen. Gledanjem snimka utvrđen je ofsajd Vidala, bukvalno milimetarski. Kasnije su "jorgandžije" dobili meč i eliminisali Barsu iz takmičenja što je doneo i Valveredov otkaz.

Do kraja prvenstva Barsa ima još 11 utakmica, Real jednu više. Deluje da će VAR igrati bitnu ulogu u trci za šampiona Primere.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHardV3
Sunday, 08.03.2020
17:36

VAR ne moze nikoga da voli, vole ih spanske vlasti da preko njih usrecuju milione katalonaca. Hleba i igara i nema otcepljenja :D

avatar
Mirjevac
Sunday, 08.03.2020
15:41

Ta utakmica protiv Atletika je namestena da Barca izgubi zbog reala, posto je Atletiko slabiji protivnik i da ga real stalno pobedjue, zato je namesteno, to svi znaju i svi su videli, ali protiv te mafije FSS nemoze niko nista, oni su platnom spisku reala!

avatar
Japanac
Sunday, 08.03.2020
14:45

Penal je cist,kakvo rame... ali Vidal je bio u offside trenutak pred ovo...

avatar
Sunday, 08.03.2020
13:37
avatar
Man united
Sunday, 08.03.2020
13:32

Не воли их ВАР него судије. За Уефалону се навлачило и пре ВАР-а.

avatar
Sunday, 08.03.2020
13:32

Nemojte zezati, cist penal je bio, ne moze sudiji da se zameri sto ga je svirao.