Da, možda im oduzmu trofeje, ali podatak je neverovatan ovo su kraljevi Liga kupa!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.03.2020.
10:01
Izvor: Sportske.net

Sitijev neverovatni niz bi mogao da se nastavi, što će im možda dati priliku da naprave čudo, stignu Liverpul sa početka osamdesetih...

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Da, tačno je, Siti je u nevolji sa UEFA, i ko zna možda će im trofeji biti oduzeti, ali na terenu, oni su zaista dominantni u ovom takmičenju koje menja sponzora, najmanje je cenjeno u Engleskoj, ali u poslednje vreme je rezervisano za "Građane".

Mančester Siti je osvojio dva poslednja kupa, poslednji put u eliminisani 26. oktobra 2016. godine, protiv Junajteda, Mata je odlučio pobednika u Pepovoj prvoj sezoni.

Osveta je stigla ove godine u polufinalu, a današnji meč sa Vilom će zaokružiti neke neverovatne serije. Recimo Gundogan je odigrao 14 mečeva u Liga kupu, nikada nije eliminisan, Gabrijel Žesus redovno postiže golove u ovom takmučenju, dao ih je šest u 14 mečeva od kada Siti dominira, jer Gvardiola meša ekipu i često odmara najbolje u ovom takmičenju.


Siti nije rekorder, Liverpul osamdesetih je dobio 25 mečeva u nizu u ovom takmičenju i dominirao i od 1981. do 1985. osvojio četiri puta ovo takmičenje u niz

Redsi su osvojili osam Liga kupova, Siti šest, od toga četiri u poslednjih šest godina.

U Gvardiolinom duplom trijumfu, koristio je 40 igrača, Fil Foden koji je samo klinac koji obećava je odigrao 11 utakmica, koliko i De Brujne, David Silva ili golman Bravo.

Ali, danas protiv Vile, Pep će izvesti najbolji tim i probati da nastavi žetvu trofeja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke