Dalić: "Moramo prodrmati ekipu, Rakitić otpao"

Autor: Beta Beta
sreda 29.05.2019.
23:59
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas u Splitu da njegova ekipa mora da se "promrda" za meč protiv Velsa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i dodao da će Ivan Rakitić propustiti ovu reprezentativnu akciju zbog bolova

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas u Splitu da njegova ekipa mora da se "promrda" za meč protiv Velsa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i dodao da će Ivan Rakitić propustiti ovu reprezentativnu akciju zbog bolova u mišiću.

"Nakon razgovora s Ivanom doneli smo zajedničku odluku da on preskoči ovu reprezentativnu akciju, jer u poslednje vreme ima problema sa zadnjom ložom, odnosno mišićem i ne bi bio spreman za utakmicu protiv Velsa", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Dalić je kao potencijalne zamene za Rakitića spomenuo Matea Kovačića, Nikolu Vlašića i Marija Pašalića, a naglasio je i važnost Luke Modrića posebno u situaciji kad je Rakitić odsutan.

"Luka nam treba pogotovo sad kad nema Rakitića. On je naš kapiten, vodja i motor ekipe i od njega očekujem puno. Luka je za reprezentaciju uvek davao sve od sebe", kazao je Dalić.

On je više puta ponovio da veruje u svoj tim, bez obzira ko će igrati, ali je i kazao da Hrvatska nakon gubitka tri boda protiv Madjarske više nema pravo na kiks.

"Moramo uzeti tri boda protiv Velsa, to je važno, a ne lepota i stil", dodao je.

Dalić je kazao da igrači u svojim glavama moraju da shvate da su vicešampioni sveta i da su druge reprezentacije motivisane u utakmicama protiv Hrvatske.

"Mislim da moramo prodrmati ekipu tako da shvatimo da nemamo puno vremena i da moramo u igri biti kompaktniji, agresivniji i čvršći. Mi smo kvalitetnija ekipa i favoriti smo protiv Velsa ali to moramo pokazati i na terenu", kazao je Dalić.

Hrvatska će Vels dočekati u Osijeku, 8. juna.

Svetski vicešampioni su u prva dva kola kvalifikacija upisali pobedu i poraz. Na početku kvalifikacija Hrvatska je pobedila Azerbejdžan, a potom je izgubila od Madjarske.

U Grupi E Slovačka, Vels, Mađarska i Hrvatska imaju po tri boda, dok je Azerbajdžan bez bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke